Σκάνδαλο: Ακυρώθηκαν βαθμολογίες έξι κριτικών επιτροπών λόγω παρατυπιών στην ψηφοφορία στον Β’Ημιτελικό

Σκάνδαλο: Ακυρώθηκαν βαθμολογίες έξι κριτικών επιτροπών λόγω παρατυπιών στην ψηφοφορία στον Β’Ημιτελικό

Η EBU ανακοίνωσε ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην ψηφοφορία έξι χωρών στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2022. Οι χώρες που προέβησαν σε αυτές τις παρατυπίες είναι οι εξής:

  • Άγιος Μαρίνος
  • Αζερμπαίτζάν
  • Γεωργία
  • Μαυροβούνιο
  • Πολωνία
  • Ρουμανία

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Στην ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών από τον πανευρωπαϊκό εταίρο ψηφοφορίας της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης (EBU) μετά τη Δεύτερη Πρόβα του Δεύτερου Ημιτελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022, εντοπίστηκαν ορισμένα παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της προκειμένου να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε εμπλεκόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοιο ιστορικό ψηφοφοριών). Αυτή η διαδικασία αναγνωρίστηκε από το Independent Voting Monitor.

Η EBU λαμβάνει κάθε ύποπτη απόπειρα χειραγώγησης της ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εξαιρετικά σοβαρά και έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει αυτές τις ψήφους σύμφωνα με τις Επίσημες Οδηγίες Ψηφοφορίας, ανεξάρτητα από το εάν αυτές οι ψήφοι είναι πιθανό να επηρεάσουν τα αποτελέσματα ή/και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Μία σκέψη στο “Σκάνδαλο: Ακυρώθηκαν βαθμολογίες έξι κριτικών επιτροπών λόγω παρατυπιών στην ψηφοφορία στον Β’Ημιτελικό

  1. Καλά είναι και η EBU να μας αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοεί με τον όρο σκάνδαλο. Όπως επίσης και γιατί οι εκπρόσωποι κάποιων χωρών δεν βγήκαν ζωντανά να ανακοινώσουν το 12αρι της χώρας τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.