Σερβία: Με τις Hurricane και το Hasta La Vista στο Ροτερνταμ

Σερβία: Με τις Hurricane και το Hasta La Vista στο Ροτερνταμ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το Beovizija 2020, η εθνική διαδιακασία επιλογής της Σερβικής συμμετοχής για την φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.  Παρουσιαστές του τελικού που διεξήχθη στο studio 8 της Σερβικής δημόσιας τηλεόρασης RTS ήταν οι  Dragana KosjerinaJovan RadomirKristina Radenković και Stefan Popović. Καλεσμένη ήταν η Marija Serifovic, η καλλιτέχνης που έφερε στην Σερβία την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα νίκη της με το Molitva το 2007, καθώς επίσης και οι Hari Mata Hari που με το τραγούδι Lejla έφεραν στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη την τρίτη θέση στην Eurovision της Αθήνας το 2006. Απόψε διαγωνίστηκαν συνολικά 12 καλλιτέχνες οι οποίοι προκρίθηκαν από τους 2 ημιτελικούς που διεξήχθησαν στις 28 και 29 Μαρτίου αντίστοιχα. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις σημερινές συμμετοχές στα παρακάτω link.

  1. Milan Bujaković & Olivera Popović – Niti
  2. Hurricane – Hasta la vista
  3. Neda Ukraden – Bomba
  4. Andrija Jo – Oči meduze
  5. Igor Simić – Ples za rastanak
  6. Thea Devy – Sudnji dan
  7. EJO – Trag
  8. LIFT – Samo mi kaži
  9. Ana Milenković – Tajna
  10. Naiva – Baš, baš
  11. Marko Marković – Kolači
  12. Bane Mojićević – Cvet sa Prokletija

Ο νικητής προέκυψε κατά 50% από την βαθμολογία μιας κριτικής επιτροπής ειδικών και κατά 50% από το televoting. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Σειρά Εμφάνισης Καλλιτέχνης Τραγούδι Televoting Επιτροπή Σύνολο Θέση
2 Hurricane “Hasta la vista” 12 12 24 1
10 Naiva “Baš, baš” 7 8 15 2
5 Igor Simić “Ples za rastanak” 4 10 14 3
4 Andrija Jo “Oči meduze” 10 1 11 4
9 Ana Milenković “Tajna” 8 3 11 5
11 Marko Marković “Kolači” 5 6 11 6
3 Neda Ukraden “Bomba” 2 7 9 7
12 Bane Mojićević “Cvet sa Prokletija” 6 2 8 8
1 Milan Bujaković & Olivera Popović “Niti” 1 5 6 9
6 Thea Devy “Sudnji dan” 0 4 4 10
8 LIFT “Samo mi kaži” 3 0 3 11
7 EJO “Trag” 0 0 0 12

Νικήτριες του φεστιβάλ αναδείχθηκαν οι Hurricane, ένα Pop & R&B συγκρότημα  που δημιουργήθηκε το 2017, αποτελούμενο από τις  Sanja Vučić, Ivana Nikolić και Ksenija Knežević. Η Sanja Vučić εκπροσώπησε την Σερβία στην Eurovision το 2016 με το τραγούδι Goodbye (Shelter) με το πρώην συγκρότημα της ΖΑΑ καταλαμβάνοντας την 18η θέση, και είναι μια τραγουδίστρια με Jazz καταβολές. Η Ksenija Knežević είναι κόρη του τραγουδιστή του τραγουδιστή Knez που εκπροσώπησε το Μαυροβούνιο στην Eurovision 2014, ενώ η ίδια ήταν υποψήφια στον Σερβικό εθνικό τελικό το 2014 με το συγκρότημα SKY. Η Ivana Nikolić πριν ενταχτεί στις Hurricane είχε αρκετές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής των πρώην Γιουγκοσλαβικών χωρών. Το τραγούδι Hasta La Vista είναι μια δημιουργία των τριών κοριτσιών που αποτελούν το συγκρότημα. Πιστεύετε πως η Σερβία μπορεί να  διεκδικήσει την δεύτερη της νίκη στην Eurovision του Ρότερνταμ;

 

6 σκέψεις για το “Σερβία: Με τις Hurricane και το Hasta La Vista στο Ροτερνταμ

  1. Βγάλτε την φωτογραφία του ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου σας το ζητάω ευγενικά από πού έχετε άδεια ή επόμενη κίνηση θα είναι αυτεπαγγέλτως και θα έχετε συνέπειες από όλα τα σάιτ που αναφέρονται στην Γιουροβίζιον

  2. Κάτω του μετρίου. Πιθανότατα αποκλεισμός. Ας αλλάξουν τουλάχιστον παρουσίαση μήπως και κάτι διασωθεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.