Ρωσία: Ο Sergey Lazarev ερμηνεύει την φετινή του συμμετοχή “Scream” στα ρώσικα

Ρωσία: Ο Sergey Lazarev ερμηνεύει την φετινή του συμμετοχή “Scream” στα ρώσικα

Ήδη από καιρό, ερωτηθείς αρκετές φορές από τα μέσα αν επρόκειτο να διασκευάσει την φετινή συμμετοχή του στην Eurovision 2019 στα ρώσικα είχε δηλώσει ότι ήταν στα σχέδια του. Ο λόγος για τον φετινό εκπρόσωπο της Ρωσίας στο Τελ Αβίβ, Sergey Lazarev, ο οποίος δημοσιοποίησε σε ρωσικούς στίχους την φετινή συμμετοχή του “Scream”

Η ερμηνεία στα ρώσικα

Σε μια ειδική συναυλία αφιερωμένη στην εορταστική “Ημέρα της Ρωσίας” ο Sergey παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό την φετινή συμμετοχή του στην Eurovision στο Τελ Αβίβ, “Scream” , στην εθνική του γλώσσα. Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την σχετική ερμηνεία:

Ο Sergey επέστρεψε στον διαγωνισμό για δεύτερη φορά εκπροσωπόντας την Ρωσία με την δυναμική του μπαλάντα “Scream” η οποία κατέκτηση την άκρως τιμητική 3η θέση στον μεγάλο τελικό.

Η ιστορία του Sergey Lazarev

Ο Sergey Vyacheslavovich Lazarev, γεννημένος την πρώτη Απριλίου του 1983 είναι ένας Ρώσος τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός. Είναι περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής. Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική και το τραγούδι από πολύ νωρίς, τραγουδώντας σε παιδική χορωδία πριν την ηλικία των δέκα. Στα 14 του χρόνια πήρε το πρώτο του βραβείο για ένα Musical στο οποίο συμμετείχε. Ακολούθησαν περισσότερα βραβεία και άλλες διακρίσεις από διάφορους παιδικούς μουσικούς διαγωνισμούς στους οποίους είχε λάβει μέρος. Το 1996 έφτασε η χάρη του μέχρι και την Ιταλία, καταφέρνοντας να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Bravo Bravissimo.

Αργότερα έγινε μέλος του παιδικού συγκροτήματος “Neposedi” στο οποίο υπήρξαν μέλη στο παρελθόν (1997-1999) η Julia Volkova και η Lena Katina, οι γνωστές σε μας t.A.T.u (Esc 2003 Russia) οι οποίες γνωρίστηκαν από εκεί, σχηματίζοντας αμέσως μετά την αποχώρηση τους το 1999, το δικό τους συγκρότημα. Ένα ακόμη μέλος του παιδικού γκρουπ και ο Vlad Topalov, με τον οποίο ο Sergey Lazarev συνεργάστηκε, δημιουργώντας μαζί του το 2000 το συγκρότημα Smash!! 

Δείτε παρακάτω ένα από τα τραγούδια του pop duo με τον τίτλο “Talk to me

Τα πρώτα βραβεία

To 2002 το συγκρότημα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο New Wave Festival που διεξήχθη στη Jūrmala τον Αύγουστο. To 2003 έκαναν το cover ενός γνωστού τραγουδιού του George Michael, το “Faith“του οποίου το videoclip γυρίστηκε στην Shanghai οπού οι τραγουδιστές είχαν βρεθεί για tour προωθώντας τo Album τους το οποίο είχε κυκλοφορήσει σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ασίας.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2005 και ο Sergey Lazarev ακολούθησε solo καριέρα. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το πρώτο του album με τον τίτλο “Don’t be fake“. Ανάμεσα στα τραγούδια και το cover του Earth Song” του Michael Jackson. Μετά την επιτυχία του πρώτου του album βγάζει τον επόμενο χρόνο το δεύτερο με τον τίτλο “Tv Show“. Ανάμεσα στις επιτυχίες αυτού του δίσκου και το “Shattered Dreams με το οποίο έκανε επιτυχία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η καριέρα στην υποκριτική

Όσον αφορά την καριέρα του στην υποκριτική, το 1999 είχε γραφτεί σε δραματική σχολή και ως μαθητής συμμετείχε στο πασίγνωστο θεατρικό έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” κρατώντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Για το ντεμπούτο του ως “Ρωμαίος” είχε προταθεί για να πάρει το βραβείο στην κατηγορία “Best Love Scene“. To 2004 αποφοίτησε από το Moscow Art Theatre ενώ ως επαγγελματίας ηθοποιός πια, επέστρεψε στο θέατρο, συμμετέχοντας σε διάφορα Musical. Το 2005 κατέκτησε πέντε θεατρικά βραβεία από τη συμμετοχή του στο γνωστό musical “Lend me a tenor“.

Κέρδισε το βραβείο της κατηγορίας του καλύτερου άντρα τραγουδιστή (Best Male Singer) στα RMA 2006, νικώντας τον Dima Bilan που ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους. Tο 2008 όμως, αντιστράφηκαν οι ρόλοι και στον εθνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε εκείνη τη χρονιά προκειμένου να βρεθεί ο εκπρόσωπος της Ρωσίας για τη Eurovision, ο Dima Bilan κερδίζει την πρώτη θέση με το τραγούδι “Believe” ενώ ο Sergey Lazarev κατακτάει την 4η θέση με το τραγούδι του “Flyer

To 2010 κυκλοφορεί το τρίτο του Album με τον τίτλο “Electric Touch“. Δείτε παρακάτω το Live του τραγουδιού του “Emotion” που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο αυτό.

Κυκλοφόρησε τρία ακόμη album, το 2013, το 2017 και το 2018 κάνοντας πολλές ακόμη επιτυχίες μέσα στα χρόνια.

Το 2016 εκπροσώπησε τη Ρωσία στην Eurovision και κατέλαβε την 3η θέση με το τραγούδι “You’re the only one” παρότι ήρθε πρώτος στο televoting, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους.

Η Ρωσία στην Eurovision

Η πρώτη συμμετοχή της Ρωσίας στον διαγωνισμό ήταν το 1994. To 1996 δεν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον Τελικό και να περάσει από τον προκριματικό γύρο, ενώ το 1998 και το 1999 η χώρα δεν συμμετείχε. Από το 2000 και έπειτα λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο, με μοναδική εξαίρεση το 2017 που αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τον διαγωνισμό που διεξαγόταν στην Ουκρανία λόγω του ότι είχε απαγορευτεί στην Julia Samoylova -που επιλέχτηκε εσωτερικά για να εκπροσωπήσει τη Ρωσία- η είσοδος στη χώρα.

Η Ρωσία το 2008 με τον Dima Bilan και το τραγούδι “Believe” κερδίζει για πρώτη και τελευταία μέχρι στιγμής φορά την πρώτη θέση, ενώ πριν από εκείνη τη χρονιά είχε φτάσει στην πηγή χωρίς να πιει νερό κατακτώντας την δεύτερη θέση δύο φορές. Το 2000 με την Alsou και το 2006 με τον Dima Bilan και το τραγούδι “Never let you go“. Μετά την πρώτη της νίκη, ακολούθησαν άλλες δύο πετυχημένες συμμετοχές που έφτασαν μέχρι την δεύτερη θέση. Το 2012 με τις Buranovskiye Babushki και το τραγούδι “Party for Everybody” και το 2015 με την Polina Gagarina και το τραγούδι “A Million Voices“. Αξίζει ν’ αναφερθεί ακόμα η περίπτωση του 2003 με τις t.A.T.u και το τραγούδι “Ne ver’, ne boisia” που για τέσσερις μονάχα πόντους έχασαν την πρωτιά από την Sertab Erener.

Από το 2004 και μετά που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι ημιτελικοί* (*ημιτελικός 2004-2007, ημιτελικοί 2008-2019+) η Ρωσία έχει καταφέρει να περάσει στον Τελικό όλες τις φορές με μοναδική εξαίρεση το 2018 με την Julia Samoylova και το τραγούδι “I Won’t Break“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.