Ρωσία: Με την Manizha και το Russian Woman στο Ρότερνταμ

Ρωσία: Με  την Manizha και το Russian Woman στο Ρότερνταμ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Natsionalnyy Otbor ο εθνικός τελικός της Ρωσίας για την Eurovision 2021 όπου μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η Manizha με το τραγούδι Russian Woman. Παρουσιάστρια του εθνικού τελικού ήταν η  Yana Churikova και ο εθνικός τελικός δεν διήρκησε πάνω από μια ώρα. Ο εθνικός τελικός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία κόσμου, κάτι που δεν το είδαμε σε άλλους εθνικούς τελικούς λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του ιού COVID-19.

Οι καλεσμένοι

Καλεσμένοι στον αποψινό τελικό ήταν το συγκρότημα Little Big οι οποίοι θα εκπροσωπούσαν την Ρωσία στην Eurovision 2020 αν ο διαγωνισμός δεν είχε ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας. To παρόν έδωσαν επίσης μεγάλα ονόματα της Ρωσικής μουσικής σκηνής που εκπροσώπησαν την Ρωσία στην Eurovision στο παρελθόν όπως οι Philipp Kirkorov ( 1995 – 17η θέση), η Polina Gagarina (2015 – 2η θέση) και ο μοναδικός μέχρι σήμερα νικητής της Ρωσίας στην Eurovision Dima Bilan (2006 – 2η θέση, 2008 – πρώτη θέση). Το παρόν έδωσε επίσης και η εκπρόσωπος της Μολδαβίας Natalia Gordienko η οποία παρουσίασε στο Ρωσικό κοινό την συμμετοχή της με τίτλο Sugar.

Οι συμμετοχές

Συνολικά διαγωνίστηκαν 3 συμμετοχές με το κοινό να είναι αυτό που θα επιλέξει εξολοκλήρου το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στην Eurovision 2021.

1.Therr Maitz – Future Is Bright

Πρώτοι επί σκηνής ανεβαίνουν οι Therr Maitz οι οποίοι ερμηνεύουν μια pop-rock μπαλάντα γραμμένοι εξολοκλήρου στα αγγλικά.

2.#2Mashi – Bitter Words

Στην συνέχεια στην σκηνή ανεβαίνει το γυναικείο συγκρότημα #2Mashi οι οποίες ερμηνεύουν το τραγούδι Bitter Words το οποίο συνδυάζει pop, latin και rap το οποίο περιλαμβάνει και στίχους στα Ισπανικά.

3.Manizha – Russian Woman

Τρίτη και τελευταία ανεβαίνει στην σκηνή η Manizha η οποία ερμηνεύει το μόνο από τις αποψινές συμμετοχές που περιλαμβάνει Ρωσικούς στίχους. Το τραγούδι συνδυάζει Hip-Hop με παραδοσιακή Ρωσική μουσική.

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Manizha με ποσοστό 39,7% στο televoting.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Manizha – 39,7%
  • #2Mashi – 35,7%
  • Therr Maitz – 24,5
Λίγα λόγια για την Manizha

H Manizha κατάγεται από το Τατζικιστάν και είναι 29 χρονών. Σε πολύ μικρή ηλικία η οικογένεια της Manizha μετανάστευσε στην Μόσχα εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στο Τατζικιστάν το 1994. Σπούδασε ψυχολογία και ξεκίνησε την μουσική της καριέρα το 2003 μετά από την συμμετοχή της στο φεστιβάλ “Rainbow Stars”. Η μουσική της συνδυάζει Pop, Soul αλλά και έθνικ στοιχεί τόσο από την πατρίδα της όσο και από την Ρωσία. Εκτός από το αρκετά μεγάλο καλλιτεχνικό της έργο όπου μετράει αρκετές συνεργασίες με Ρώσους καλλιτέχνες, σπουδαίο είναι και το φιλανθρωπικό της έργο καθώς είναι η πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ρωσίας στην  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η Ρωσία στην Eurovision

H Ρωσία θα συμμετάσχει για 23η φορά στην Eurovision, με πρώτη της συμμετοχή το 1994. Κατέκτησε την κορυφή μια φορά το 2008 με τον Dima Bilan και το Believe ενώ παράλληλα μετράει 4 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις, και φιλοξένησε τον διαγωνισμό μια φορά στο 2009 στην Μόσχα. Στην φετινή Eurovision η Ρωσική συμμετοχή θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μάιου.

 

Μία σκέψη στο “Ρωσία: Με την Manizha και το Russian Woman στο Ρότερνταμ

  1. Μια χαρά! Και πολύ δυνατοί στίχοι.
    Μου άρεσαν πολύ και οι Therr Maitz βέβαια.
    Καλή επιτυχία!

    Μέχρι στιγμής:

    01 Γαλλία/France
    02 Λιθουανία/Lithuania
    03 Ουκρανία/Ukraine
    04 Φινλανδία/Finland
    05 Ρωσία/Russia
    06 Ιταλία/Italy
    07 Πορτογαλία/Portugal
    08 Βέλγιο/Belgium
    09 Δανία/Denmark
    10 Ιρλανδία/Ireland

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.