Πολωνία: Με το παραδοσιακό συγκρότημα Tulia στο Τελ Αβίβ

Πολωνία: Με το παραδοσιακό συγκρότημα Tulia στο Τελ Αβίβ

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου από την δημόσια τηλεόραση της Πολωνίας TVP οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Πολωνία στην Eurovision 2019 που θα διαξαχθεί στις 14,16 & 18 Μαΐου στο Τελ Αβίβ. Πρόκειται για το γυναικείο συγκρότημα Tulia, το οποίο επιλέχθηκε μέσω εσωτερικής επιλογής. Ήταν η πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια που η Πολωνία επέλεξε την συμμετοχή της με αυτόν τον τρόπο, καθώς τα τελευταία χρόνια επέλεγε την συμμετοχή της μέσω εθνικού τελικού.

Οι Tulia είναι ένα τετραμελές γυναικείο συγκρότημα που αποτελείται από τις  Patrycja Nowicka, Dominika Siepka, Joanna Sinkiewicz και Tulia Biczak, και συνδυάζουν παραδοσιακούς ήχους με την παραδοσιακή μουσική της Πολωνίας κάνοντας μάλιστα διασκευές σε πολλά γνωστά κομμάτια. To τραγούδι τους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά θα αποκαλυφθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

https://www.youtube.com/watch?v=-00Y3RosluQ

Η Πολωνία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1994 με καλύτερη θέση την 2η που την κατέκτησε την ίδια χρονιά με την Edyta Górniak και το  To nie ja. Το 2018 η Πολωνία περιορίστηκε στην 14η θέση του 2ου ημιτελικού με τους Gromee & Lukas Meijer και το “Light Me Up“. Στην Eurovision 2019 η Πολωνία συμμετέχει στoν πρώτο ημιτελικό μαζί με Ελλάδα και Κύπρο. Πιστεύετε πως με το συγκεκριμένο συγκρότημα μπορεί η Πολωνία να κατακτήσει το πρώτο της βραβείο στον διαγωνισμό;

4 σκέψεις για το “Πολωνία: Με το παραδοσιακό συγκρότημα Tulia στο Τελ Αβίβ

  1. Η Πολωνία είναι από τις χώρες των οποίων τις περισσότερες παλιότερες συμμετοχές δε μπορώ να φέρω καν στο μυαλό μου. Ίσως γιατί μου είναι μάλλον αδιάφορες. Δε θυμάμαι κάποια που να μου άρεσε πολύ 🙁
    Προσπαθώντας να ξεχωρίσω κάποιες, ελάχιστες, Πολωνικές συμμετοχές, θα έλεγα (με χρονολογική σειρά): 2003, 2004, 2010, 2014. Επίσης είμαι από αυτούς που δε συμμερίζονται των ενθουσιασμό κάποιων για τις συμμετοχές τους το 1994 (υπερεκτιμημένο όσο δεν πάει) και το 1996.

    1. Από τα 90s μου άρεσε περισσότερο η συμμετοχή τους το 1997. Πολυ δυνατή κ η συμμετοχή τους το 2003. Μου αρέσει φέτος που στέλνουν κάτι πολυφωνικό

  2. Το concept του συγκροτήματος είναι ενδιαφέρον (αν και όχι πρωτότυπο), αλλά αν το τραγούδι τους για τη Eurovision είναι σαν αυτά τα λίγα που έχουν ως τώρα κυκλοφορήσει -διασκευές τα περισσότερα- μάλλον θα στερείται δυναμικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.