Ο Harry Rabinowitz έκλεισε τα 100!

Ο Harry Rabinowitz έκλεισε τα 100!

Είναι ένα σύμβολο, καθότι τυγχάνει να αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο εν ζωή που σχετίζεται με τη Γιουροβίζιον!

Πρόκειται για τον Ρωσο-Εβραίο μαέστρο, Harry Rabinowitz, γεννημένο στη Νότια Αφρική. Έκανε τεράστια καριέρα στην Αγγλία, όπου συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Eartha Kitt και η Diana Ross. Έχει ενορχηστρώσει διεθνείς επιτυχίες, όπως το Les lacs du Connemara με τον Michel Sardou (ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά τραγούδια όλων των εποχών) και άλλα: Barbra Streisand (Memories), Sarah Brightman (The songs that got away), and Johnny Mathis (In a sentimental mood: Mathis sings Ellington).

Παράλληλα έγραφε για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber ‘Cats’ και ‘Song and dance’. Διηύθυνε την ορχήστρα στα soundtrack των οσκαρικών ταινιών ‘Chariots of fire’ και ‘The English patient’, καθώς και των, επίσης πασίγνωστων, φιλμ: ‘The talented Mr Ripley’, ‘Return to Oz’, , ‘The remains of the day’, ‘Lord of the flies’, ‘Howards end’, ‘La fille d’Artagnan’, ‘Cold mountain’ ή στο τηλεοπτικό “I, Claudius”, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

untitled (166)A-421574-1224918788.png

Ξεκίνησε το 1962 τη Γιουροβιζιονική πορεία του ως μουσικός διευθυντής της βρετανικής επιλογής, ‘A song for Europe’, όπου ο ρόλος του ήταν περιορισμένος, αφού κάθε υποψήφιο τραγούδι είχε τον δικό του ενορχηστρωτή-μαέστρο. Το 1964 ήταν και πάλι μουσικός διευθυντής, ωστόσο αυτή φορά επελέγη να συνοδεύσει τον Matt Monro με το I love the little things στην Κοπεγχάγη, μολονότι είχε κάνει άλλος την ενορχήστρωση. Δεύτερη και τελευταία φορά στο podium της Γιουροβίζιον ήταν στην αγγλική συμμετοχή του 1966, A man without love με τον -σκωτσέζικα ντυμένο- Kenneth McKellar. Σήμερα ζει στις ΗΠΑ με τη σύζυγο, τα τρία παιδιά και τα εγγόνια του.

https://www.youtube.com/watch?v=SH8BQmfhUgo

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.