Ο Francesco Gabbani συνάντησε στην Οξφόρδη τον Desmond Morris τον επιστήμονα που ενέπνευσε το “Occidentali’s Karma”

Ο Francesco Gabbani συνάντησε στην Οξφόρδη τον Desmond Morris τον επιστήμονα που ενέπνευσε το “Occidentali’s Karma”

Ο Desmond Morris είναι ένας παγκοσμίου φήμης επιστήμονας αλλά και συγγραφέας, που το πόνημα του The Naked Ape: A Zoologist’s Study of the Human Animal που κυκλοφόρησε το 1969, ήταν η πηγή έμπνευσης για το Occidentali’s Karma. Εξάλλου τον πίθηκο θα τον δούμε και στη σκηνή του Κιέβου, το Μάιο στο διαγωνισμό. Ο Morris σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει μεγάλος fan της ιταλικής συμμετοχής, εκφράζοντας μάλιστα την απογοήτευση του που δεν θα μπορούσε να πάει στη Ρώμη για να δει από κοντά τον Francesco να ερμηνεύει το τραγούδι. Την “χάρη” όμως του έκανε ο Francesco Gabbani ο οποίος εκμεταλλευόμενος το ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο το σαββατοκύριακο που μας πέρασε για το London Eurovision Party, πετάχτηκε σήμερα στην Οξφόρδη για να συναντήσει τον Desmond Morris από κοντά.

Στη φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ του πριν από λίγο o Francesco εκφράζει το θαυμασμό του, στο πρόσωπο του σημαντικού αυτού ανθρώπου των γραμμάτων και των τεχνών, που χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης.

Σήμερα είχα τo απίστευτη προνόμιο να συναντήσω τον Desmond Morris στο σπίτι του στην Οξφόρδη. 

Εκτός από τις σουρεαλιστικές συνθήκες, που θα μπορούσαν ίσως να συγκριθούν με έναν καφέ με τον Ηράκλειτο, είχα και την απόδειξη ότι η σοφία και το μεγαλείο ενός ανθρώπου είναι ευθέως ανάλογη με την ταπεινότητα και την ικανότητα του να εκφράσουν με απλότητα πολύ βαθιές έννοιες. Σε ευχαριστώ, Desmond.

Το Φεβρουάριο δημοσιογράφος της εφημερίδας  La Repubblica επικοινώνησε με τον Desmond Morris αμέσως μετά την νίκη του Occidentali’s Karma στο Sanremo ρωτώντας τον αν θεωρεί προσβλητικό το τραγούδι και το γεγονός ότι στίχοι του τραγουδιού είναι παρμένοι από το βιβλίο του. Τότε ο Desmond Morris δήλωσε:

Έχω διαβάσει τους στίχους και νοιώθω γοητευμένος από την ομορφιά, τον πολιτισμό και τον πλούτο των αναφορών τους. Ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο, ίσως μόνο από τον Bob Dylan και τον John Lennon … Το Occidentali’s Karma είναι όμορφο και ελκυστικό. Το Μαΐο θα είμαι μπροστά στην τηλεόραση υποστηρίζοντας τον στη Eurovision.

Όπως καταλαβαίνετε εκτός από ένα υπέροχο τραγούδι, ο Francesco γνωρίζει καλά και το επικοινωνιακό παιχνίδι, σημαντικά και τα δύο για τη νίκη το Μάιο, που παρά τα όσα κακώς λέγονται ο Francesco Gabbani επιθυμεί διακαώς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.