Γνωρίστε τη συμμετοχή της Κροατίας «My Friend» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Κροατίας «My Friend» – Ψηφίστε στο poll!

Στις 17/02, η δημόσια τηλεόραση της Κροατίας HRT, ανακοίνωσε ότι φέτος η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον Jacques Houdek. Δύο εβδομάδες αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα και το τραγούδι “My Friend”, που θα μας ερμηνεύσει στο Κίεβο.

Ο Jacques Houdek (Željko Houdek το κανονικό του όνομα) είναι ένας 35-χρονος pop-soul ερμηνευτής και συνθέτης, γεννημένος το 1981 στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Η σχέση του Jacques Houdek με την Eurovision έχει μακρά ιστορία, καθώς στο παρελθόν έχει προσπαθήσει 6 φορές να εκπροσωπήσει την χώρα του στην Eurovision, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Έκτοτε ο Jacques επικεντρώθηκε στην μουσική του καριέρα, ενώ το 2015 ήταν κριτής στο Κροατικό Voice, το οποίο ανέδειξε ως νικήτρια την Nina Kraljic, η οποία εκπροσώπησε την Κροατία στην Eurovision του 2016 με το τραγούδι «Lighthouse». Ο καλλιτέχνης έχει χρυσούς, ασημένιους, πλατινένιους και έναν αδαμάντινο δίσκο, έχει αποσπάσει βραβεία σε 13 φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με γιουροστάρς, όπως: Tereza Kesovija (MON 66, YUG 72), Doris Dragović (YUG 86, CRO 99), Nina Badrić (CRO 12), Vanna (CRO 01), Maja Blagdan (CRO 96), Kaliopi (MKD 96*, 12, 16), Krunoslav Slabinac (YUG 71), Tony Cetinski (CRO 94).

Το τραγούδι My Friend, που θα μας παρουσιάσει ο Jacques στη σκηνή της Eurovision, περιέχει στίχους σε δύο γλώσσες, στα αγγλικά και τα ιταλικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία που μη ιταλόφωνη χώρα θα χρησιμοποιήσει τα Ιταλικά εξ ολοκλήρου ή κατά το ήμισυ (δεν αναφερόμαστε σε σκόρπιες λέξεις ή φράσεις). Έχουν προηγηθεί η Κύπρος το 2000 με το Νόμιζα (Ελληνικά/Ιταλικά), η Ρουμανία το 2006 με το Tornerò (Αγγλικά/Ιταλικά), η Λετονία το 2007 με το Questa Notte (Ιταλικά) και η Ρουμανία το 2008 με το Pe-o margine de lume (Ρουμανικά/Ιταλικά). Δημιουργοί του κομματιού, εκτός από τον ίδιο τον Jacques, είναι οι Siniša Reljić, Tony Malm, Ines Prajo, Arjana Kunštek και Fabrizio Laucella.

H Κροατία, που συμμετέχει στον διαγωνισμό σαν ανεξάρτητο κράτος από το 1993 μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μετράει ως τώρα 22 συμμετοχές χωρίς δυστυχώς να έχει γευτεί ακόμα την γλύκα της νίκης, μιας και η καλύτερη θέση της χώρας είναι η 4η (το 1996 και το 1999). Βέβαια σαν μέρος της Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας το 1989, το συγκρότημα Riva, όπου ήταν Κροάτες, κατάφεραν να νικήσουν τότε. Ο διαγωνισμός του 1990 έγινε στο Zagreb που τώρα είναι η κροατική πρωτεύουσα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Κροατίας “My Friend”, όπου θα διαγωνισθεί στη 12η θέση του 2ου ημιτελικού στις 11 Μαΐου:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 7

Πετράκη Αναστασία: 1

Κωστίκας Γιάννης: 1

Ματάμης Αποστόλης: 3

Φαρμάκας Δημήτρης: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

Σιακαντάρης Σπύρος: 4

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 6

Κορυπάς Αντρέας: 4

Μ.Ο.: 4,58

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.