Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ιταλίας «Occidentali’s Karma» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ιταλίας «Occidentali’s Karma» – Ψηφίστε στο poll

Για μία ακόμη χρονιά, η συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον διαγωνισμό της Eurovision επιλέχθηκε μέσα από το φεστιβάλ του Sanremo. Φέτος, νικητής αναδείχθηκε ο Francesco Gabbani, με το τραγούδι Occidentali’s Karma. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του διάσημου ιταλικού φεστιβάλ ο νικητής έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision εφόσον το επιθυμεί, στην περίπτωση που απορρίψει το δικαίωμά του, τότε ο δεύτερος αναλαμβάνει την ευθύνη κοκ. Πράγματι λίγα λεπτά μετά τη νίκη του ο Francesco επιβεβαίωσε ότι αυτός θα είναι ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στο διαγωνισμό, με το ίδιο μάλιστα τραγούδι που κέρδισε και στο Sanremo.

Ο Francesco είναι 35 ετών. Έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο το 2014 με το άλμπουμ Greitist Iz και λίγο αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία BMG Rights Management.  Πέρσι συμμετείχε στον φεστιβάλ του Sanremo στην κατηγορία των Νέων Καλλιτεχνών, με το τραγούδι Amen, το οποίο κέρδισε στην κατηγορία του και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην χώρα. Φέτος, αποφασίζει να πάρει μέρος στο φεστιβάλ στην κατηγορία των ”Big Artists” με τα γνωστά αποτελέσματα! Έτσι, ο Francesco έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κέρδισε και στις δύο κατηγορίες του Sanremo σε δύο συνεχόμενες χρονιές.

Φέτος, η Ιταλία κάνει την διαφορά με μία συμμετοχή με αρχαίο ελληνικό στίχο, αναφορά στον Βούδα και φυσικά τον γορίλα επί σκηνής. Το τραγούδι με την χαρακτηριστική χορογραφία υπογράφουν οι Francesco Gabbani, Filippo Gabbani, Luca Chiaravalli. Η χώρα από πολύ νωρίς θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό και το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει ξεπεράσει τις 80 εκατομμύρια προβολές.

Η Ιταλία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό το 1956 και το 1964 κέρδισε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό με την Gigliola Cinquetti και το τραγούδι Non ho l’età. Το 1990 κέρδισε για δεύτερη και τελευταία φορά ως σήμερα τον διαγωνισμό με το τραγούδι “Insieme: 1992“.  H χώρα ήταν απούσα από τον διαγωνισμό από το 1994 ως το 1996 και από το 1998 ως το 2010. Από το 2011 έχει καταφέρει να μπει 4 φορές στην πρώτη δεκάδα και δύο από αυτές να φθάσει πολύ κοντά στο βραβείο (2011, 2015).

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την φετινή συμμετοχή της Ιταλίας, η οποία ως μέλος των Big-5, θα συμμετάσχει απευθείας στον Μεγάλο Τελικό της 13ης Μαΐου.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 10

Πετράκη Αναστασία: 7

Κωστίκας Γιάννης: 10

Ματάμης Αποστόλης: 10

Φαρμάκας Δημήτρης: 9

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Χαρπαντίδης Στέφανος: 10

Σιακαντάρης Σπύρος: 10

Νταντάλιας Άγγελος: 10

Τσεκούρας Γιώργος: 9

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Κορυπάς Αντρέας: 9

Μ.Ο.: 9,50

 

Μία σκέψη στο “Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ιταλίας «Occidentali’s Karma» – Ψηφίστε στο poll

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.