Ο Brendan Murray εκπρόσωπος της Ιρλανδίας για το 2017

Ο Brendan Murray εκπρόσωπος της Ιρλανδίας για το 2017

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ο “εκλεκτός” που θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στο Κίεβο τον ερχόμενο Μάιο και δεν είναι άλλος από τον Brendan Murray. Ο διάσημος στη χώρα του καλλιτέχνης έχει δύσκολο έργο αφού η βασίλισσα του διαγωνισμού Ιρλανδία έχει να δει τον τελικό 3 ολόκληρα χρόνια.

Ο Brendan ήταν μέλος του Ιρλανδικού συγκροτήματος Hometown. Τα δύο πρώτα singles της μπάντας, “Where I Belong” και “Cry For Help”, κατάφεραν να εκτοξευθούν στο Νο1 των charts της χώρας.  Την επιλογή του Brendan Murray χρεώνεται ο γνωστός στην Ιρλανδία, μάνατζερ ποπ καλλιτεχνών και κριτής του βρετανικού X Factor, Louis Walsh,  που επιστρατεύτηκε από το RTÉ  (Raidió Teilifís Éireann δηλαδή την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση), για να επιλέξει -με εσωτερική επιλογή- και τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία, στοχεύοντας να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο των επιτυχιών. Η αναζήτησή του κατέληξε στον Murray που θα ναι ο διάδοχος του Nicky Byrne, πρώην μέλος των -διεθνώς αναγνωρισμένων- Westlife, ο οποίος όμως δεν κατάφερε φέτος να προκριθεί στον τελικό.

Η Ιρλανδία, με 50 συμμετοχές από το 1965 μέχρι σήμερα, αποτελεί τη “βασίλισσα της Γιουροβίζιον”, καθώς έχει κερδίσει επτά φορές τον διαγωνισμό (1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996) και τον έχει διοργανώσει επάξια την επόμενη χρονιά και τις επτά φορές. Είναι η μόνη χώρα που έχει κερδίσει τρεις φορές στη σειρά, ενώ ο Johnny Logan είναι ο μόνος εις διπλούν νικητής, το 1980 και το 1987 (εις τριπλούν, αν υπολογίσει κανείς ότι συνέθεσε το νικητήριο τραγούδι του 1992). Το 2007 και το 2013 κατετάγη τελευταία, κάτι αδιανόητο πριν από την απελευθέρωση της γλώσσας. Έχει μείνει έξι φορές στον ημιτελικό, εκ των οποίων οι τρεις συνεχόμενες (2014-2016). Όλες οι συμμετοχές της ήταν στα αγγλικά, εκτός από εκείνη του 1972, που ερμηνεύτηκε στα γαελικά, δηλαδή τα ιρλανδικά κελτικά.

Το RTE καλεί ενδιαφερόμενους συνθέτες και στιχουργούς να καταθέσουν τα τραγούδια τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου στην διεύθυνση “Eurovision 2017, RTE, Donnybrook Dublin 4”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.