Ιρλανδία 2017: Ανακοινώνει σήμερα τον εκπρόσωπό της για το Κίεβο;

Ιρλανδία 2017: Ανακοινώνει σήμερα τον εκπρόσωπό της για το Κίεβο;

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων της χώρας, αλλά και του ηλεκτρονικού τύπου, η Βασίλισσα του διαγωνισμού Ιρλανδία θα ανακοινώσει σήμερα το βράδυ τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2017. Αν αυτό επαληθευθεί η Ιρλανδία θα γίνει η 6η χώρα που ανακοινώνει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στο Κίεβο, ακολουθώντας την οδό της απευθείας ανάθεσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Ιρλανδία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει την απευθείας ανάθεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρά το άσχημο αποτέλεσμα του φετινού της αποκλεισμού από το μεγάλο τελικό. Μπορεί η Ιρλανδία να έστειλε ένα από τα γνωστότερα ονόματα της ποπ σκηνής της, τον Nicky Byrne των Westlife στη Στοκόλμη, αυτό όμως δεν ήταν φαίνεται αρκετό και έτσι η Βασίλισσα του διαγωνισμού με τις 7 νίκες Ιρλανδία, έμεινε εκτός τελικού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ιρλανδικές εφημερίδες Irish Mirror και Irish Daily Mail, ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Κίεβο το πιθανότερο θα ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ, μέσω του γνωστού talk show της κρατικής τηλεόρασης The Late Late Show, που πολλές φορές στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσω διεξαγωγής του εθνικού τελικού της χώρας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο γνωστός στην Ιρλανδία, μάνατζερ ποπ καλλιτεχνών και κριτής του βρετανικού X Factor Louis Walsh επιστρατεύτηκε από το RTE (ιρλανδική δημόσια τηλεόραση), για να επιλέξει και τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία, στοχεύοντας να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο των επιτυχιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιρλανδία κατάφερε μόλις μία φορά να βρεθεί στο τοπ10 τα τελευταία 10 χρόνια με τους Jedward το 2010 και το τραγούδι Lipstick, ενώ 5 φορές δεν προκρίθηκε καν στον τελικό.

louis-walsh-main

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι υπεύθυνοι του RTE πλησίασαν τον Louis Walsh λίγους μήνες μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στη Στοκχόλμη και του ζήτησαν να αναλάβει την καθοδήγηση της ιρλανδικής συμμετοχής στη Eurovision για την επόμενη χρονιά. Η εμπειρία του και οι γνώσεις του στη σύγχρονη μουσική σκηνή φαίνεται πως έπεισαν το RTE να του εμπιστευθούν την τύχη της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Louis Walsh έχει ήδη βρει τον καλλιτέχνη που θα σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης της Ιρλανδίας στο Κίεβο. Είναι κάποιος με καταπληκτική φωνή που μπορεί φθάσει σε υψηλές νότες. Δεν είναι μία επιλογή τύπου Johnny Logan, αλλά κάποιος πολύ πιο σύγχρονος που με το κατάλληλο τραγούδι μπορεί ακόμα και να κερδίσει.

00089262-1184

Όλα αυτά φυσικά αναμένεται να φανούν στην πράξη, καθώς οι εποχές που η Ιρλανδία κέρδιζε, χωρίς καν να ιδρώσει, τα βραβεία και τις υψηλές θέσεις φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το The Late Late Show πάντως προβάλλεται σήμερα στις 23.35, με οικοδεσπότη τον Ryan Tubridy και αργά το βράδυ θα γνωρίζουμε αν όντος τα σημερινά δημοσιεύματα επαληθευθούν.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τη φετινή συμμετοχή της Ιρλανδίας με το Nicky Byrne, που τερμάτισε στην 15η θέση του 2ου ημιτελικού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.