Έφυγε από την ζωή η Päivi Paunu (Φινλανδία 1972)

Έφυγε από την ζωή η Päivi Paunu (Φινλανδία 1972)

Έφυγε από την ζωή η Φινλανδή τραγουδίστρια Päivi Paunu σε ηλικία 70 ετών λόγω καρκίνου. Η Paunu, γεννημένη στο Ελσίνκι το 1946, είναι γνωστή στους Eurofans από την συμμετοχή της στην Eurovision του 1972 στο Λονδίνο, όπου μαζί με τον Kim Floor ερμήνευσε το κομμάτι “Muistathan” (μτφρ “Θυμάσαι;”) καταλαμβάνοντας -με ρωσικό ήχο- την 12η θέση για την Φινλανδία. Η Paunu, που είχε μακρά καριέρα στην Φινλανδική μουσική και κυρίως την φολκ, έβγαλε τον πρώτο της δίσκο το 1966 με τίτλο το όνομα της και κυκλοφόρησε συνολικά 8 δίσκους στην καριέρα της με τελευταίο το 1996.

6007557-1

Η μεγαλύτερή της επιτυχία ήταν το “Oi niitä aikoja”, δηλαδή η διασκευή του “Those were the days” της Mary Hopkin (UK 70). Αυτό της έφερε πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της φινλανδικής μουσικής σκηνής. Ακολούθησε μια σειρά από χιτ που έμπαιναν το ένα μετά το άλλο στα φινλανδικά charts. Παράλληλα σπούδασε και ηθοποιός, εμφανίστηκε μάλιστα και σε μια ταινία. Μετά το 1976, μολονότι δεν σταμάτησε κατά καιρούς να εμφανίζεται, σπούδασε λογοθεραπεία που έγινε το βασικό της επάγγελμα. ήταν παντρεμένη με τον μουσικό και τρουβαδούρο Lasse von Hertzen. Διαγνώστηκε με καρκίνο του στόματος το 2010. Φέτος διαγνώστηκε με λέμφωμα, το οποίο τελικά την κατέβαλε.

https://www.youtube.com/watch?v=trHroX_U6jY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.