Ουκρανία: Με τον Oleksandr Balabanov και το Vidkryvay στην Junior Eurovision 2020

Ουκρανία: Με τον Oleksandr Balabanov και το Vidkryvay στην Junior Eurovision 2020

H Ουκρανία έγινε η δεύτερη χώρα που επέλεξε τον εκπρόσωπο της για την Junior Eurovision 2020 μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της επιτροπής του εθνικού τελικού της χώρας. Στον τελικό είχαν προκριθεί 11 διαγωνιζόμενοι και ο νικητής θα αναδεικνυόταν μετά από της ψηφοφορία επιτροπής  και κοινού, έτσι νικητής αναδείχθηκε ο Oleksandr Balabanov με το τραγούδι Vidkryvay που στα Ουκρανικά σημαίνει “Άνοιξε”. Ο Oleksandr Balabanov είναι 14 χρονών, ενώ το τραγούδι του είναι γραμμένο στα Ουκρανικά και τα Αγγλικά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=uXKvCkbIxY4&feature=emb_title

Αξίζει να σημειωθεί πως η ψηφοφορία του κοινού δεν έχει λήξει ακόμα, όμως το σύστημα βαθμολογίας είναι τέτοιο που η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής δεν γίνεται να ανατραπεί. Συγκεκριμένα κάθε ένα από τα 8 μέλη της επιτροπής  έδινε μια ψήφο στον διαγωνιζόμενο που προτιμούσε, ενώ μια ψήφο έπαιρνε και ο νικητής του televoting. Έτσι ο  Oleksandr Balabanov παίρνοντας τις 5 από τις 8 ψήφους της επιτροπής κέρδιζε το εισιτήριο για την Βαρσοβία,  όπου θα εκπροσωπήσει την χώρα του στην Junior Eurovision 2020.

Aπό τους υπόλοιπους  υποψηφίους η Olena Usenko ψηφίστηκε από 2 κριτές ενώ ο Yaroslav Politov από 1. Τα επίσημα συνολικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ουκρανική τηλεόραση στις 12 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη των επιτροπών ήταν οι παρακάτω:

  • Jamala
  • Alina Pash
  • Taras Topolya
  • Ruslana Khazipova
  • Dmytro Shurov
  • Larysa Kluyevska
  • Timur Miroshnychenko
  • Lyubov Morozova

Ο Oleksandr Balabanov θα είναι ο 15ος εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην Junior Eurovision καθώς η Ουκρανία συμμετέχει ανελλιπώς στον διαγωνισμό από το 2006. Η Ουκρανία κέρδισε τον διαγωνισμό μια φορά, το 2012 με την Anastasiya Petryk και το Nebo. Επίσης τον φιλοξένησε 2 φορές στην πρωτεύουσα της το Κίεβο, το 2009 και το 2013.

Πηγή Εικόνας: kidsmusic.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.