Νορβηγία: Όλες οι πληροφορίες για τον εθνικό τελικό της χώρας “Melodi Grand Prix 2020”

Νορβηγία: Όλες οι πληροφορίες για τον εθνικό τελικό της χώρας “Melodi Grand Prix 2020”

Όπως έγινε γνωστό από το καλοκαίρι, η Νορβηγική δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK ετοιμάζει θεαματικές αλλαγές για το επετειακό Melodi Grand Prix 2020, που κλείνει τα 60 του χρόνια.

Η εθνική επιλογή της Νορβηγίας για την Eurovision 2020, MGP, θα περιλαμβάνει συνολικά 5 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες, θα προ-επιλέξει τις 5 από τις 10 συμμετοχές του τελικού, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 3 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν οι 5 ημιτελικοί. Ο κάθε ημιτελικός θα αντιστοιχεί σε μια διοικητική περιφέρεια της Νορβηγίας (Βόρεια, Κεντρική, Δυτική, Ανατολική και Νότια Νορβηγία), ενώ κάθε φορά θα βλέπουμε να διαγωνίζονται 4 καλλιτέχνες χωρισμένοι σε Duels. Στο τέλος της βραδιάς, το κοινό με την ψήφο του θα είναι αυτό που θα επιλέγει την συμμετοχή που θα προκριθεί στον τελικό. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο του 100% televoting όσον αφορά και τον τελικό νικητή που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό.

Λίγα λόγια για την Νορβηγία στην Eurovision

Το 2020 η Νορβηγία θα συμμετάσχει για 58η φορά στον διαγωνισμό της Eurovision. Από το 1960 μέχρι και σήμερα, η Νορβηγία έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό 3 φορές (1985, 1995, 2009) ενώ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τελευταίων θέσεων σε τελικό Eurovision, 11 τον αριθμό. Το 2019 η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε από τους Keiino και το τραγούδι Spirit in the sky, οι οποίοι αν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο televoting, κατέληξαν στην 6η θέση του φετινού τελικού της Eurovision.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.