Νορβηγία: Τα φαβορί του Melodi Grand Prix 2023

Νορβηγία: Τα φαβορί του Melodi Grand Prix 2023

Σήμερα πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της Νορβηγίας, Melodi Grand Prix 2023. Εμείς σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί του φετινού εθνικού τελικού της Νορβηγίας.

Alessandra Mele – “Queen of Kings”

Ο Mele μεγάλωσε στην πόλη Cisano sul Neva στη Σαβόνα της Ιταλίας. Έχει Ιταλό πατέρα, ενώ η μητέρα της είναι Νορβηγίδα με ρίζες από το Stathelle στο Bamble. Μετά το λύκειο το 2021, μετακόμισε στη Νορβηγία για να είναι πιο κοντά στη νορβηγική οικογένειά της και ταυτόχρονα να επικεντρωθεί σε μια μουσική καριέρα. Ήδη από παιδί άρχισε να τραγουδάει και να χορεύει και συμμετείχε στον πρώτο της διαγωνισμό τραγουδιού ως έξι ετών. Έχει σπουδάσει πιάνο και έχει κάνει μαθήματα τραγουδιού με δασκάλα τραγουδιού στην Ιταλία. Στη Νορβηγία, άρχισε να σπουδάζει στο μουσικό σχολείο LIMPI στο Lillehammer το φθινόπωρο του 2022. Το 2022, συμμετείχε στο The Voice Norge στο TV 2 Direkte και έφτασε στους ζωντανούς κύκλους. Φέτος, επιλέχθηκε ως μία από τις συμμετέχουσες στο Melodi Grand Prix 2023 με το τραγούδι “Queen of Kings“. Το τραγούδι γράφτηκε σε μια κατασκήνωση τραγουδοποιίας το φθινόπωρο του 2022. Το τραγούδι έχει να κάνει με το να τολμάς να είσαι πλήρως ο εαυτός σου και βασίζεται στη ζωή και τις εμπειρίες της ίδιας της Mele ως αμφιφυλόφιλης. Προκρίθηκε από τον 1ο ημιτελικό το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και είναι μεταξύ των φιναλίστ στον σημερινό τελικό στο Trondheim Spektrum. Για να την απολαύσουμε:

Eline Thorp – Not Meant to Be

Όταν αυτό το τραγούδι κυκλοφόρησε, το άκουσα αρκετές φορές. Εμένα προσωπικά, μου αρέσουν τραγούδια σαν αυτό και πιστεύω θα αγαπηθεί πολύ από τους Eurofans. Το τραγούδι, μπορεί να θεωρείται απλό, αλλά αυτό είναι που το κάνει να το ξεχωρίζει! Για να δούμε την συμμετοχή της Eline:

Elsie Bay – “Love You in a Dream”

Η Elsie για 2η συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στο Melodi και αυτή την φορά ελπίζει για την νίκη. Οι Eurofans, έχουν προαίσθημα ότι αυτό το τραγούδι, θα πάει πάρα πολύ καλά στις κριτικές επιτροπές, όχι μόνο του Melodi, άλλα και της Eurovision! Έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκη φέτος από ότι πέρσι. Για να ακούσουμε το τραγούδι:

Ulrikke – “Honestly”

Σίγουρα την θυμάστε από την Eurovision 2020, όπου ήταν να εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό, αλλά ο διαγωνισμός αναβλήθηκε λόγω του COVID-19. Από τους Eurofans, σχολιαστικέ ότι το “Honestly” είναι καλύτερο από το “Attention“. Με μια καλή σκηνική παρουσία, η Ulrikke επάξια, θα κερδίσει και θα καταφέρει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε το 2020: Να εκπροσωπήσει την χώρα! Την αξίζει την νίκη γενικότερα. Ας το ακούσουμε:

Umami Tsunami – “Geronimo”

Παραδοσιακά, στο Melodi Grand Prix, οι μπάντες με αγόρια, πάνε πάρα πολύ καλά. Το τραγούδι των Umami Tsunami έχει σχολιαστεί ως πιασάρικο και θα έχουν και μια πολύ καλή ζωντανή εμφάνιση! Με μια καλή εμφάνιση, θα θεωρηθούν ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού! Για να ακούσουμε το κομμάτι που θυμίζει BTS:

Το τραγούδι που μου μοιάζει περισσότερο να εκπροσωπήσει την χώρα φέτος είναι το “Honestly” της Ulrikke.

Ποια συμμετοχή πιστεύετε ότι θα κερδίσει απόψε; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.