Ιρλανδία: Με τους Wild Youth και το “We Are One” στο Λίβερπουλ

Ιρλανδία: Με τους Wild Youth και το “We Are One” στο Λίβερπουλ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο τελικός του Ιρλανδικού εθνικού τελικού για την Eurovision 2023, το Eurosong 2023. Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι Wild Youth με το τραγούδι “We Are One” και θα είναι οι 56οι εκπρόσωποι της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Στον αποψινό τελικό κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο Ryan Tubridy ενώ το παρόν έδωσε η Niamh Kavanagh, νικήτρια της Eurovision 1994 με το “In Your Eyes” .Συνολικά 6 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν απόψε διεκδικώντας το εισιτήριο για το Λίβερπουλ των οποίων τις ερμηνείες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω links.

1 Leila Jane – “Wild”
2 Adgy – “Too Good for Your Love”
3 Public Image Ltd – “Hawaii”
4 Connolly – “Midnight Summer Night”
5 Wild Youth – “We Are One”
6 K Muni and ND – “Down in the Rain”

Tα αποτελέσματα καθορίστηκαν από τον συνδυασμό televoting και των ψηφοφοριών δύο επιτροπών, μιας εγχώριας και μιας διεθνούς. Οι Wild Youth κέρδισαν το televoting και την εγχώρια επιτροπή ενώ η Connolly την διεθνή, από το άθροισμα των βαθμολογιών οι Wild Youth αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές της αποψινής βραδιάς.

ΚαλλιτέχνηςΤραγούδιΔιεθνής
Επιτροπή
Εθνική
Επιτροπή
TelevotingΣύνολοΘέση
Wild Youth“We Are One”101212341
Connolly“Midnight Summer Night”121010322
K Muni and ND“Down in the Rain”488203
Public Image Ltd“Hawaii”666184
Adgy“Too Good for Your Love”844165
Leila Jane“Wild”22266

Οι Wild Youth είναι ένα pop-rock συγκρότημα από το Δουβλίνο αποτελούμενο από τους Callum McAdam (drums), Ed Porter (κιθάρα και φωνητικά), David Whelan (κιθάρα και φωνητικά) και Conor O’Donohoe (πλήκτρα και φωνητικά). Το 2017 οι Wild Youth κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, το 2018 συνόδευσαν το συγκρότημα Kodaline στην πανευρωπαϊκή τους περιοδεία και τέλος το 2019 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album. Στους συνθέτες του τραγουδιού συναντάμε και τον Σουηδό Jörgen Elofsson ο οποίος έγραψε την συμμετοχή της Ιρλανδίας στην Eurovision 2017 “Dying to try” με τον Brendan Murray.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.