Με τη Svala Björgvinsdóttir και το “Paper” η Ισλανδία στο Κίεβο.

Με τη Svala Björgvinsdóttir και το “Paper” η Ισλανδία στο Κίεβο.

Η ισλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση RÚV διοργάνωσε και φέτος τον εθνικό τελικό της χώρας Söngvakeppnin 2017, με σκοπό την επιλογή του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στην Eurovision 2017. Σήμερα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής με τον τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Laugardalshöllin.

Το τραγούδι επιλέχθηκε με βάση ένα μεικτό σύστημα  ψηφοφορίας (50% τηλεψηφοφορίας και 50% κριτικής επιτροπής) για την επιλογή των δύο σούπερ φιναλίστ οι οποίοι ήταν οι: Svala Björgvinsdóttir και Daði Freyr Pétursson . Οι κριτές οι οποίοι έδωσαν την βαθμολογία τους, αποτελούνταν για πρώτη φορά στην ιστορία του Söngvakeppnin και απο μή Ισλανδούς. Συγκεκριμένα απαρτίζοταν απο τους : Julia Zemiro (Αυστραλία), Bruno Berberes (Γαλλία) , Milica Fajgelj (Σερβία) ,Måns Zelmerlöw (Σουηδία), & τους Ισλανδούς, Snorri Helgason, Andrea Gylfadóttir και Þórður Helgi Þórðarson.Μεταξύ των 2 φιναλίστ, υπήρχε εκ νέου μία ψηφοφορία (μόνο τηλεψηφοφορίας) και ο νικητής προέκυψε απο το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Νικήτρια αναδείχθηκε η Svala Björgvinsdóttir με το “Paper”. 

Την βραδία άνοιξε η Greta Salóme η οποία εκπροσώπησε πέρυσι την Ισλανδία, ερμηνεύοντας το κομμάτι της Hear Them Calling.

Απόψε, στον τελικό διαγωνίστηκαν με την εξής σειρά οι ακόλουθοι καλλιτέχνες :

1.Aron Hannes Emilsson – Tonight

Ο Aron Hannes Emilsson είναι μόλις 20 ετών και συμμετείχε στον ημιτελικό με το τραγούδι ”Nótt”. Γεννήθηκε στο Reykjavík και μεγάλωσε στο Grundarfirði. Ο Aron έχει  εμφανιστεί σε κάποιες συναυλίες απο το 2013 και εξής.

2.Arnar Jónsson & Rakel Pálsdóttir – Again

Ο Arnar Jónsson είναι 31 ετών και κατοικεί στο Reykjavík. Εργάζεται ως μηχανολόγος μηχανικός και παράλληλα ασχολείται με την μουσική, η οποία είναι το αγαπημένο του χόμπι. Η Rakel Pálsdóttir είναι  28 ετών και κατοικεί στο Grafarvogur. Έχει δηλώσει ότι η μουσική είναι απο τα καλύτερα ενδιαφέροντα της.

3.Aron BrinkHypnotized” 

Ο Aron Brink είναι 21 ετών και ζεί στο Ρέικιαβικ. Αγαπάει πολύ την μουσική  και δηλώνει ερωτευμένος με την κιθάρα του. Παρακολουθεί eurovision και θεωρεί πως ο διαγωνισμός δημιουργεί μια όμορφη μουσική ατμόσφαιρα.

4.Hildur Kristin Sefánsdóttir – Bammbaramm

Η Hildur Kristín Stefánsdóttir γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μένει εδώ και χρόνια στο Reykjavík. Είναι 29 ετών και ασχολείται με την μουσική απο πολύ μικρή ηλικία.

5.Rúnar Eff Rúnarsson – Make your way back home

Ο  Rúnar Freyr Rúnarsson είναι 38 ετών και συνήθως τον αποκαλούν ”Rúnar Eff”. Είναι τραγουδιστής και μουσικός και  τραγουδάει διάφορα είδη μουσικής σε διάφορους χώρους, όλα αυτά τα χρόνια. Έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ. Το τελευταίο διακατέχονταν από μία ροκ και country διάθεση. Επομένως το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στη Eurovision, όπως είχε δηλώσει και πρίν λίγο καιρό σε συνεντεύξεις του στο infegreece (ΕΔΩ) και (ΕΔΩ) είναι λίγο διαφορετικό από όσα έχει συνηθίσει να κάνει.

6.Svala BjörgvinsdóttirPaper

Η Svala Björgvinsdóttir είναι 39 ετών και γεννήθηκε στο Ρέικιαβικ αλλά μένει απο το 2009 στο Λός Άντζελες. Της αρέσει να παρακολουθεί ταινίες, να πάει σε συναυλίες, να τρώει καλό φαγητό με καλούς φίλους και κυρίως να τραγουδάει.

7.Daði Freyr PéturssonIs this love?”

Ο Daði Freyr Pétursson είναι 24 ετών, γεννήθηκε στο Ρέικιαβικ και μένει στο Βερολίνο. Δηλώνει ότι είναι γεννημένος για την μουσική και του αρέσει να βρίσκεται όλη μέρα σε ένα στούντιο γεμάτο με μουσικά όργανα.

Guest στον τελικό του Söngvakeppnin 2017 (εκτός απο κριτής) ήταν ο Måns Zelmerlöw (Νικητής Eurovision 2015 – (Sweden), ο οποίος ερμήνευσε το Heroes και το νέο του τραγούδι με τίτλο Glorious. Επίσης καλεσμένος ήταν και ο Alexander Rybak (Νικητής Eurovision 2009 – (Norway), ο οποίος ερμήνευσε το  Fairytale

 

Ακούστε παρακάτω τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2017: Η Ισλανδία θα διαγωνισθεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.