Νορβηγία 2017: Με το «Grab the Moment» και τους Jowst feat. Aleksander Wallmanστο Κίεβο

Νορβηγία 2017: Με το «Grab the Moment» και τους Jowst feat. Aleksander Wallmanστο Κίεβο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Νορβηγίας για την επιλογή συμμετοχής της χώρας στη Eurovision 2017, Melodi Grand Prix. Το σόου που ξεκίνησε στις 21:55 ώρα Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στο Όσλο με παρουσιαστές τους Kare Magnus και Line Elvsashagen. Η Νορβηγία δεν θα εκπροσωπηθεί στο Κίεβο με το τραγούδι First step in faith (Oadjebasvuhtii) και τους Elin & The Woods, όπως περίμεναν όλοι, αλλά με το Grab the Moment και τους Jowst feat. Aleksander Wallman.

Ανάμεσα σε 1035 συμμετοχές η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας επέλεξε τα δέκα υποψήφια τραγούδια του εθνικού τελικού της. Το αποτέλεσμα κρίθηκε σε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δέκα διεθνείς επιτροπές (Αρμενία, Αυστρία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Μάλτα, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) έδωσε την βαθμολογία της με το κλασσικό σύστημα Eurovision 1-8, 10 και 12. Στη συνέχεια προστέθηκε σε αυτήν η βαθμολογία του κοινού που ψήφισε μέσω televoting. Τα τέσσερα τραγούδια με την υψηλότερη βαθμολογία πέρασαν στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, όπου μόνο το κοινό επέλεξε το νικητή.

Η σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στον τελικό του Melodi Grand Prix ήταν η εξής:

1.  UlrikkePlaces  

Δυνατό ραδιοφωνικό ποπ κομμάτι με καλή φωνή από την τραγουδίστρια 

 

2. Jenny AugustaI Go Where You Go

Ιδιαίτερη η φωνή της, ένα όμορφο άκουσμα, ελαφρά φολκλόρ με μουσική ταξιδιάρικη

 

3. Rune Rudberg BandRun Run Away

Γρήγορο ακουστικό τραγούδι από το συγκρότημα που προσπαθεί για 6η φορά να κερδίσει τον εθνικό τελικό της Νορβηγίας

 

    4. JOWST feat. Aleksander Wallman – Grab The Moment

Σύγχρονο άκουσμα από το αντρικό ντουέτο με έντονο ηλεκτρονικό ήχο

 

    5. Kristian ValenYou & I

Κλασσική μπαλάντα πιάνου, με τον τραγουδιστή σε σόλο εμφάνιση

 6. In Fusion Nothing Ever Knocked Us Over

Γνώριμος γιουροβιζινιακός ήχος, έντονη εμφάνιση από τις 3 τραγουδίστριες

 

    7. Amina SewaliMesterverk

Ηλεκτρονικός ήχος, πολύ καλή φωνή, ένα ενδιαφέρον τραγούδι, στα Νορβηγικά

 

     8. AmmunitionWrecking Crew

Το ροκ τραγούδι της βραδιάς, με ερμηνεία από τον Age Stan Nielsen (που συμμετέχει με τους Ammunition), που ήταν ο βασικός τραγουδιστής των Wigwam στην σκηνή του Κιέβου το 2005 με το τραγούδι In my dreams κατακτώντας την 9η θέση στο διαγωνισμό.

 

    9. Elin & The WoodsFirst Step In Faith/Oadjebasvuhtii

Από τα πιο ενδιαφέροντα τραγούδια του τελικού. Η μελωδική φωνή, και ο συνδυασμός του περίεργου ήχου και της γλώσσας το κάνουν ξεχωριστό.

    10. EllaMamma Boy

Ποπ τραγούδι χωρίς να σου αφήνει κάτι ιδιαίτερο

 

 

Οι επιτροπές ψήφισαν διαφορετικά τραγούδια η κάθε μία. Στο διάλειμμα τραγούδησε ο Johnny Logan και ένας ακόμα καλλιτέχνης σε electro-pop ήχους. Ακολουθούν μίνι-συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες από το green room. Οι τέσσερεις πρώτοι ερμήνευσαν το τραγούδι τους δεύτερη φορά στο Gold Final. Πέρασαν από τις επιτροπές η Ulrikke , οι Jowst feat. Aleksander Wallman, οι Elin & The Woods και οι Ammunition. Αμέσως μετά εμφανίστηκε η Agnette με μια διασκευή του «Icebreaker». Στα ενδιάμεσα έπαιζαν βίντεο με τις φετινές συμμετοχές των άλλων χωρών.

Η Νορβηγία στην ιστορία της Εurovision

Η Νορβηγία έκανε ντεμπούτο για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Eurovision το 1960 και από τότε μόνο δύο φόρες έχει απουσιάσει από τον διαγωνισμό, το 1970 λόγω καινούργιων κανονισμών και το 2002, όταν δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Έχει κερδίσει 3 φορές το 1985 με το γυναικείο ποπ ντουέτο Bobbysocks και το τραγούδι στα Νορβηγικά La det swinge, το 1995 με τους Secret Garden και το Nocturne που έχει μείνει ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια του διαγωνισμού, και το 2009 με τον Alexander Rybak και τo Fairytale το οποίο έσπασε το ρεκόρ στους πόντους των νικητών με 387 βαθμούς, ενώ είχε πετύχει πόντους από όλες τις χώρες που συμμετείχαν (ίσχυε μέχρι το 2016, πλέον η Ουκρανία είναι αυτή η χώρα που έσπασε το ρεκόρ από όλες τις χώρες με 534 βαθμούς). Παρά τις επιτυχίες είναι η χώρα που έχει βγει τελευταία συνολικά 11 φορές τις πιο πολλές δηλαδή φορές από όλες τις χώρες που συμμετείχαν από ποτέ. Από την εισαγωγή των ημιτελικών, το 2004, η Νορβηγία περνάει σχεδόν κάθε χρόνο στον τελικό, με εξαίρεση το 2007 (18η στον ημιτελικό), το 2011 (17η) και το 2016 (13η).

Η Νορβηγία που πέρσι δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, ευελπιστεί φέτος γιατί όχι ακόμα και να κερδίσει! Εσείς τι πιστεύετε για την συμμετοχή της;

Τα τελικά αποτελέσματα ήταν: 4η η Ulrikke, 3οι οι Elin & The Woods, 2οι οι Ammunition και νικητές οι Jowst feat. Aleksander Wallman!!!!! Οι νικητές ανέβηκαν στη σκηνή υπό τους ήχους του Nocturne σε μοντέρνα εκτέλεση, για να πουν το τραγούδι τους.

https://www.youtube.com/watch?v=gPHs1L7AuQk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.