Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ:ακύρωση βαθμολογίας

Φήμες και  πληροφορίες θέλουν τον 60ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να σφραγίζεται με ένα “σκάνδαλο”ως προς τις βαθμολογίες που έδωσαν δύο από τις χώρες του διαγωνισμού, χωρίς ωστόσο τονίζουμε να υπάρχει επίσημη και ξεκάθαρη ανακοίνωση προς την μία ή άλλη κατεύθυνση για το θέμα από την EBU παρά μόνο η αναφορά του θέματος στην επίσημη σελίδα της ένωσης εδώ
Οι βαθμολογίες του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ φέρονται να τελούν υπό ακύρωση μετά την αποκάλυψη πως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δύο χωρών δεν προήλθαν από κοινό και επιτροπή σε αντιστοιχία 50% – 50% όπως ορίζεται από την EBU, αλλά εξολοκλήρου από τις ψήφους των τηλεθεατών.
Η λακωνική ανακοίνωση που εξεδόθη  λίγο μετά την ανακοίνωση της νίκης της Σουηδίας ανέφερε πως τυχόν θέμα αποκλεισμού των κριτών των δυο χωρών, θα συζητηθεί εκτενέστερα στη συνέλευση της ένωσης τον Ιούνιο. Από την πλευρά του Διαγωνισμού δεν υπήρξαν επιπλέον δηλώσεις, ενώ ακόμα κι αν επικυρώνονταν ο αποκλεισμός των ψήφων των δύο χωρών,η νίκη του Σουηδού Mans Zelmerlow δεν φαίνεται να επηρεάζεται. Αναμένουμε ωστόσο και περαιτέρω ανακοινώσεις και από τα επίσημα χείλη της EBU για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του θέματος που φαίνεται να έχει προκύψει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.