Μάλτα: Η επιλογή…..

Μάλτα: Η επιλογή…..

Malta-Eurovision-2015-logo153 τραγούδια κατατέθηκαν τον Οκτώβριο για την εκπροσώπηση της Μάλτας, τελικά έγιναν 49 στις αρχές Δεκεμβρίου για να έχουμε σήμερα την τελική 20αδα του ημιτελικού. 2 ζωντανά Show στο μικρό νησί-κράτος της Μεσογείου με 20 live εμφανίσεις στον ημιτελικό της Παρασκευής και 14 στον τελικό του Σαββάτου για να μάθουμε την 29η εκπρόσωπο της Μάλτας στο διαγωνισμό.

 

Η σειρά εμφάνισης στο σημερινό ημιτελικό έχει ως εξής:

  1. Ira Losco – Chameleon (Invincible)
  2. Corazón – Falling Glass
  3. Stefan Galea – Light Up My Life
  4. Domenique Azzopardi – Empty Hearted
  5. Dario – I Love You
  6. Daniel Testa – Under the Su
  7. Jessika – The Flame
  8. Jasmine Abela – Alive
  9. Raquel – Flashing Lights
  10. Brooke – Golden
  11. Kim – Lighthouse
  12. Sarah Crystal – Right Here With You
  13. Danica – Frontline
  14. Christabelle – Kingdom
  15. Franklin – Little Love
  16. Dominic – Fire Burn
  17. Ira Losco – That’s Why I Love You
  18. Laurence Gray – You’re Beautiful
  19. Maxine – Young Love
  20. Deborah C – All Around the Wor

Ανάμεσα στα 19 ονόματα ξεχωρίζει το όνομα της Ira Losco όχι μόνο γιατί συμμετέχει με 2 τραγούδια αλλά γιατί είναι η μία από τις δύο συμμετοχές της Μάλτας (μαζί με την Chiara) που έφεραν τη χώρα τους μία ανάσα από την κορυφή το 2002, με το τραγούδι της 7th Wonder.

https://www.youtube.com/watch?v=S4fHMmPqC80

Επίσης, η επιλογή της Μάλτας έχει και Ελληνικό χρώμα, αφού ανάμεσα στους δημιουργούς του Falling Glass που ερμηνεύει η Corazón είναι και ένας Έλληνας, ο Καλπακίδης Γεώργιος.

Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει, όπως και στις περισσότερες χώρες, μέσω επιτροπών αλλά και televoting.

Οι δύο βραδιές θα φιλοξενηθούν και φέτος στο Mediterranean Conference Centre και οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Ben Camille, το πιο πολυσυζητημένο μοντέλο-ηθοποιός αυτή τη στιγμή στη Μάλτα. Στα opening αλλά και interval acts του ημιτελικού αλλά και του τελικού θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η περσινή εκπρόσωπός της Μάλτας Amber, η ποπ-ροκ μπάντα The Crowns, το δίδυμο Bettina and Philippa αλλά και η νικήτρια της Eurovision Junior 2015, Destiny Chukunyere.

Την Πέμπτη 21/1 έγιναν οι επίσημες πρόβες των 19 καλλιτεχνών στο Mediterranean Conference Centre, και μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση για το τι θα παρακολουθήσουμε στο σημερινό ημιτελικό στο link του TVM.

Τον σημερινό ημιτελικό αλλά και τον αυριανό τελικό θα καλύψει το TVM και μπορείτε να παρακολουθήσετε live τα δύο show στο  www.tvm.com.mt/live στις 20:45 CET.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.