Μαλτέζικη επιλογή: Όχι στον ημιτελικό. Όχι στην Επιτροπή.

Μαλτέζικη επιλογή: Όχι στον ημιτελικό. Όχι στην Επιτροπή.

Η κρατική τηλεόραση της Μάλτας (PBS) ανακοίνωσε τις εξής σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία επιλογής της:

Ι. Για πρώτη φορά από το 2006 θα διοργανώσει απευθείας τελικό (με 16 τραγούδια) τον Φεβρουάριο, καταργώντας τον ημιτελικό.

ΙΙ. Καταργείται εντελώς η ψήφος της επιτροπής, όπως επιβεβαίωσε ο Joe Bundy, ο νέος Γενικός Διευθυντής του PBS. Έτσι το κοινό, το οποίο συμμετείχε με ένα πενιχρό 16,66% στην ψηφοφορία (έναντι του 83,33% της επιτροπής), πλέον θα κατέχει το 100%, με ό, τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μέχρι φέτος η επιτροπή ήταν πενταμελής, με τη συμμετοχή και διεθνών καλεσμένων.

Το κανάλι προκήρυξε τα τραγούδια να υποβληθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Αναμένεται, όπως πάντα εξάλλου, να ενδιαφερθούν μεγάλα ονόματα της -ούτως ή άλλων- μικρής μαλτέζικης μουσικής σκηνής.

Απομένει να δούμε τι αποτελέσματα θα φέρει το νέο -αρκετά επικίνδυνο- σύστημα, καθώς το κοινό δεν διαθέτει μεν τις ειδικές γνώσεις της κριτικής επιτροπής, δεν μπορεί, ωστόσο, να χειραγωγηθεί ή να αποτελέσει αντικείμενο χρηματισμού. Ίσως το περσινό φιάσκο με το Chameleon που επελέγη και μετά ακυρώθηκε, διότι δεν άρεσε στην Ira Losco, για να επιλεγεί το -σαφώς καλύτερο- Walk on Water (12ο), να επέφερε αυτές τις μετατροπές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.