Λουξεμβούργο: Το RTL και η κυβέρνηση συζητούν την επιστροφή της χώρας στη Eurovision 2024

Λουξεμβούργο: Το RTL και η κυβέρνηση συζητούν την επιστροφή της χώρας στη Eurovision 2024

Το Λουξεμβούργο συζητά αν θα επιστρέψει στην Eurovision, αφού συμμετείχε για τελευταία φορά στον διαγωνισμό το 1993.

Ο Λουξεμβούργος πρωθυπουργός Xavier Bettel έχει υποκινήσει συζητήσεις για την επιστροφή του Λουξεμβούργου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ο κ. Bettel, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης, έφερε το θέμα στο Συμβούλιο του Λουξεμβούργου.

Το RTL που είναι μέλος της EBU για το Λουξεμβούργο έχει έρθει σε επαφή και ξεκίνησε συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ομάδα για να επικεντρωθεί στην επιστροφή του Μεγάλου Δουκάτου στον διαγωνισμό.

Το Λουξεμβούργο δεν είναι η μόνη χώρα που συμμετείχε προηγουμένως στη Eurovision και συζητούσε την επιστροφή στον διαγωνισμό. Το Μονακό που διαγωνίστηκε τελευταία φορά το 2006 είναι πιθανό να επιστρέψει όταν ξεκινήσει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόρασή του.

Το Λουξεμβούργο είναι μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σημειώνοντας εντυπωσιακές 5 νίκες πριν υποβιβαστεί μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό του 1993. Έκτοτε δεν επέστρεψαν. Το Λουξεμβούργο έφτασε για τελευταία φορά κοντά στη συμμετοχή στον διαγωνισμό το 2004.

Το Λουξεμβούργο, πιστεύετε ότι θα επιστρέψει στον διαγωνισμό ή όχι; Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.