Κύπρος: Το ΡΙΚ είχε προσεγγίσει τον Pierre Dumoulin για να γράψει την συμμετοχή του 2018

Κύπρος: Το ΡΙΚ είχε προσεγγίσει τον Pierre Dumoulin για να γράψει την συμμετοχή του 2018

Σε μια συνέντευξη του στο Βελγικό περιοδικό Télépro, ο Βέλγος συνθέτης Pierre Dumoulin, συνθέτης των συμμετοχών του Βελγίου το 2017 και το 2019, δήλωσε πως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου, ΡΙΚ, τον προσέγγισε το  2018 για να συνθέσει την συμμετοχή της Κύπρου το 2018.

Νομίζω ότι απευθύνθηκαν σε εμένα κυρίως επειδή έχω ένα συγκεκριμένο brand και σκέφτηκα: Το RTBF ενεργεί πολύ τολμηρά, με την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν δύο φορές στη σειρά. Τα τραγούδια μου δεν είναι πολύ τυποποιημένα σε σχέση με τον Fuego από την Κύπρο το περασμένο έτος. Όταν αποκάλυψαν το τραγούδι τους  είδα ότι αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό, δεν ξέρω πώς να κάνω τέτοια πράγματα … Ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μου, αλλά θα τολμούν να πάνε μέχρι το τέλος;

Ο Βέλγος συνθέτης δήλωσε ότι το τραγούδι του Wake Up με ερμηνευτή τον Eliot, επιλέχθηκε από την Βελγική τηλεόραση RTBF μέσα από μια λίστα  25 κομματιών.

Η Κύπρος το 2018 εν τέλη επέλεξε την ομάδα του Alex Papaconstantinou για την σύνθεση του τραγουδιού Fuego με ερμηνεύτρια την Ελένη Φουρέϊρα, φέρνοντας στην Κύπρο την δεύτερη θέση, την καλύτερη της θέση στην ιστορία του διαγωνισμού. Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα οδήγησε το ΡΙΚ να εμπιστευτεί ξανά την ίδια ομάδα για την σύνθεση του Replay με ερμηνεύτρια την Τάμτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.