Κύπρος: Νέα δημοσιεύματα σχετικά με Τάμτα και Άλεξ-Ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες

Κύπρος: Νέα δημοσιεύματα σχετικά με Τάμτα και Άλεξ-Ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες

Μετά την άκρως επιτυχημένη συμμετοχή της Κύπρου στον τελευταίο διαγωνισμό της Eurovision στην Λισαβόνα με το Fuego της Ελένης Φουρέιρα, το κρατικό κανάλι της Κύπρου δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις του για επανάληψη αυτής της πορείας και στον επόμενο διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ με τους ίδιους όρους συμμετοχής.Τις τελευταίες βδομάδες δεκάδες δημοσιεύματα θέλουν το Κυπριακό κανάλι ΡΙΚ, να έχει ξεκινήσει τις διερευνητικές κινήσεις βολιδοσκοπώντας ονόματα καλλιτεχνών και συνθετών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επόμενη Κυπριακή αποστολή.

Σήμερα άλλο ένα δημοσίευμα, αυτή την φορά στην κυπριακή ιστοσελίδα του showtimecy.blogspot.com αναφέρεται στις εν εξελίξει κινήσεις του κρατικού καναλιού.

Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ

Πιστοί στο σχεδιασμό που θέλει τους ιθύνοντες να διασφαλίζουν πρώτα το τραγούδι και μετά τον ερμηνευτή, το όνομα του Αλεξ Παπακωνσταντίνου δικαιολογημένα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις προτίμησης του κρατικού καναλιού. Η προσέγγιση του ωστόσο δεν οφείλεται μόνο στην τεράστια επιτυχία του Fuego και τις αυξημένες πιθανότητες επανάληψης της ίδια επιτυχίας, αλλά και στους όρους συνεργασίας με τον Ελληνοσουηδό συνθέτη. Ο επαγγελματισμός , η εμπιστοσύνη που χαρακτήρισε την συνεργασία τους αποτελούν εχέγγυα επανάληψης μια τέτοιας συνεργασίας. Ωστόσο έντονο είναι το ενδιαφέρον από την πλευρά κι άλλων δυνατών εγχώριων και διεθνών συνθετών που καταθέτουν τις δικές τους μουσικές προτάσεις.

Image result for alex papaconstantinou

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Στο θέμα του καλλιτέχνη το κυπριακό site φαίνεται να επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν την Τάμτα να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Κυπριακού καναλιού δίχως ωστόσο να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο καμιά πλευρά. Ασφαλώς η περσινή επιτυχία και ο επαγγελματισμός της Κυπριακής αποστολής αποτελούν ελκυστικά στοιχεία για την Γεωργιανή καταγωγής Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, αλλά η ίδια ακόμα δεν έχει πει το μεγάλο ΝΑΙ. 

Image result for tamta

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καθώς τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν το INFE είχε μια πρώτη ειλικρινή επικοινωνία με τους ιθύνοντες του κρατικού καναλιού. Η επίσημη απάντηση που λάβαμε στα σχετικά ερωτήματα για τα δημοσιεύματα είναι πως το ΡΙΚ αυτή την στιγμή επιβεβαιώνει μόνο ότι είναι πιστό στο μοτίβο, πρώτα το τραγούδι και μετά ο ερμηνευτής. Στην παρούσα φάση το κανάλι έχει προβεί σε κάποιες επαφές και συζητήσεις με κάποιες δισκογραφικές εταιρίες, ενώ το βάρος του πέφτει στην εύρεση πρώτα του συνθέτη για το τραγούδι και στην συνέχεια του καλλιτέχνη που θα πάει στο Τελ Αβίβ.

Ασφαλώς είναι κατανοητές οι επιφυλάξεις και η μυστικότητα κάτω από την οποία οι ιθύνοντες θέλουν να διατηρήσουν την διαδικασία, αλλά επίσημα το κρατικό κανάλι επιβεβαιώνει μόνο την τακτική του για το θέμα αυτό και κανένα άλλο σενάριο. Τέλος-τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα- μας ενημέρωσαν ότι δεν ισχύει το όνομα του Βαγγέλη Κακουριώτη που ακούγεται τελευταία κι ότι γράφονται πολλά ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Το Infegreece.gr παραμένει πιστό στην ανάγκη ευρύτερης κάλυψης όλων των ειδήσεων γύρω από τις πιθανές εξελίξεις στα θέματα της εκπροσώπησης αλλά εμμένει πάνω απ’όλα στην δημοσίευση επίσημα επιβεβαιωμένων ειδήσεων προς έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

(Update): Το σημερινό ρεπορτάζ από την εκπομπή του Star στην Φωλιά των ΚουΚου επιβεβαιώνει τα παραπάνω κι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του ΡΙΚ για την Τάμτα. Μάλιστα αναφέρει ότι τραγούδι είναι ήδη έτοιμο.

Μείνετε συντονισμένοι στο INFE Greece για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision 2019.

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

https://www.instagram.com/p/BqFUVyGADoy/?fbclid=IwAR0iptljkcs3etv0pNT2UfK0aNumCml2itimN_Zv-CtWyRmFx-nCo5pRrng

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.