Κόλαφος για τη Σουηδία

Κόλαφος για τη Σουηδία

Μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για λογοκλοπή, η EBU απέσυρε το επίσημο video-clip της Σουηδίας (δηλαδή την εμφάνισή του Mans Zelmerlow στο Melodifestivalen). Ο νάνος ή χιονάνθρωπος-σήμα κατατεθέν είναι “εμπνευσμένος” (δηλαδή κλεμμένος-δικό μου το σχόλιο) από το “Alchemy of Light” του Duddypunk, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης του κλιπ, Fredrik “Benke” Rydman, ο οποίος, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε ότι δεν του είναι και τόσο απαραίτητος. Επιπλέον, ο ίδιος ο Mans, εμφανίστηκε χαλαρός και δήλωσε ότι ήρθε η άνοιξη και επομένως θα πρέπει το σκίτσο να εμφανιστεί με νέα ρούχα, όχι πια τα χειμωνιάτικα που είχε στη σουηδική επιλογή… Πλέον ως επίσημο προβάλλεται το κλιπ με τους στίχους του τραγουδιού.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε μήπως υπάρξει και δεύτερο “χτύπημα”, καθώς το τραγούδι είναι εμφανέστατη αντιγραφή από το “Lovers of the sun” του David Guetta, αλλά και από διάφορα soundtrack ταινιών western! Χωρίς να θέλουμε να πούμε μεγάλες κουβέντες, νομίζουμε πως η EBU έδειξε τις αρνητικές προθέσεις της απέναντι στη Σουηδία και σε ενδεχόμενη διεκδίκηση του βραβείου. Sweden is dead. Long live Italy (or maybe… Slovenia)?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.