Μαυροβούνιο: Ακούστε το «Breathe», την συμμετοχή της Vladana για την Eurovision 2022

Μαυροβούνιο: Ακούστε το «Breathe», την συμμετοχή της Vladana για την Eurovision 2022

O RTCG, o εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου είχε ανακοινώσει στις αρχές της χρονιάς, ότι η φετινή συμμετοχή του Μαυροβουνίου, θα εκπροσωπηθεί από την Vladana με τίτλο “Breathe”. Πριν από λίγες εβδομάδες, μάθαμε ότι το τραγούδι, θα παρουσιαστεί στις 4 Μαρτίου, μέσω της εκπομπή “Montenegro, dodici punti“. Ωστόσο, πριν από λίγα λεπτά κυκλοφόρησε μαζί με το Video Clip. Συνθέτης του τραγουδιού, εκτός από την Vladana, είναι και ο Darko Dimitrov, ο οποίος έχει γράψει τραγούδια και για Σερβία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Vladana στο Instagram, το τραγούδι “Breathe” είναι αφιερωμένο στην μαμά της, η οποία έχασε την μάχη της με τον COVID-19.

Η ανάρτηση της Vladana μεταφρασμένη:

Μια γυναίκα η οποία με έκανε αυτό που είμαι σήμερα και μου έδωσε όλα τα ταλέντα που κατέχω. Αυτό είναι ένας φόρος τιμής σε όλα τα θύματα σε όλο τον κόσμο και τις οικογένειές τους που πέρασαν την ΚΟΛΑΣΗ όταν ο αγαπημένος τους πάλεψε για ανάσα, και ακόμη και σήμερα, υπάρχουν ακόμα πολλά… Σε ακούω, σε νιώθω και στέκομαι δίπλα σου με αυτό το τραγούδι! Θα μπορούσαν να έχουν ζήσει περισσότερο, και τώρα είναι νούμερα, στατιστικά. Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε…

Μαμά, είμαι κατάκαρδα λυπημένη που δεν μπορούσες να αναπνεύσεις, αλλά ελπίζω να με ακούσεις και ότι «οι ψυχές μας θα ξανασυναντηθούν»

Ακούστε παρακάτω τη συμμετοχή από το Μαυροβούνιο για τη Eurovision 2022:

https://www.youtube.com/watch?v=7e3GiXy7SLc&ab_channel=EurovisionSongContest

Λίγα Λόγια για την Vladana

Η 35χρονη καλλιτέχνης, είναι Μαυροβούνια ποπ/ροκ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με ρίζες από την Βόρεια Μακεδονία. Η Vladana έχει σπουδάσει μουσική, με επίκεντρο τη μουσική θεωρία και το τραγούδι της όπερας, παίζει πιάνο, μαθαίνει κιθάρα άλλα και δημοσιογραφία.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, έγινε το 2003 σε μια εθνική εκπομπή καραόκε, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο single της που εμφανίστηκε στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της Μπούντβα. Το 2005 και το 2006 συμμετείχε στο Montevizija (την επιλογή του Μαυροβουνίου για την Eurovision) και στο πιο δημοφιλές φεστιβάλ ποπ μουσικής στο Μαυροβούνιο, το Sunčane Skale.

Η Vladana κυκλοφόρησε το πρώτο της βίντεο για το single “Kao Miris Kokosa“, το οποίο εκείνη την εποχή έγινε το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο Μαυροβούνιο. Ένα χρόνο αφότου ηχογράφησε το πρώτο της single στα αγγλικά, “Bad Girls Need Love Too“, η Vladana κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ.

Η τραγουδίστρια είναι η πρώτη σόλο ερμηνεύτρια από το Μαυροβούνιο που μεταδόθηκε στον περιφερειακό σταθμό του MTV, MTV Adria.

Δοκίμασε επίσης τις δυνάμεις της στη δημοσιογραφία και ως μεγάλη λάτρης της σύγχρονης μόδας και τέχνης κυκλοφόρησε ένα διαδικτυακό περιοδικό μόδας με το όνομα Chiwelook (Čiviluk).

Υπενθυμίζουμε ότι το Μαυροβούνιο διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

Πιστεύετε ότι μετά από 7 χρόνια, θα μπορέσει το Μαυροβούνιο να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό ;

3 σκέψεις για το “Μαυροβούνιο: Ακούστε το «Breathe», την συμμετοχή της Vladana για την Eurovision 2022

  1. Ανέμπνευστο και “χιλιοφορεμένο”. Οι δε στίχοι, ανυπόφοροι.
    Καλή επιτυχία.

    1. Estonia/Εσθονία
    2. Lithuania/Λιθουανία
    3. The Netherlands/Κάτω Χώρες
    4. Moldova/Μολδαβία
    5. Czech Republic/Τσεχική Δημοκρατία
    6. Italy/Ιταλία
    7. Slovenia/Σλοβενία
    8. Albania/Αλβανία
    9. Australia/Αυστραλία
    10. Croatia/Κροατία
    ……..
    20. Montenegro/Μαυροβούνιο
    21. San Marino/Άγιος Μαρίνος
    22. Latvia/Λετονία
    23. Israel/Ισραήλ

      1. Τόσο το Μαυροβούνιο όσο και το Ισραήλ είναι δυστυχώς πολύ μακριά από τα μουσικά μου γούστα.
        Το τραγούδι της Εσθονίας μου αρέσει αλλά δεν το λατρεύω κιόλας.
        Πιστεύω ότι φέτος είναι μια εξαιρετικά αδύναμη χρονιά από πλευράς τραγουδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.