Κι άλλο επεισόδιο σχετικό με την Eurovision στη σειρά “Τα Καλύτερα μας Χρόνια”

Κι άλλο επεισόδιο σχετικό με την Eurovision στη σειρά “Τα Καλύτερα μας Χρόνια”

Για 2η φορά, η σειρά της ΕΡΤ “Τα Καλύτερα μας Χρόνια“, αφιερώνει ένα επεισόδιό στην Eurovision. Μάλιστα, θα είναι το τελευταίο επεισόδιο του Β’ Κύκλου της σειράς. Σύμφωνα με την πλοκή της σειράς, το επεισόδιο μας ταξιδεύει στον Απρίλιο του 1978 και για αυτό τον λόγο, γίνεται αναφορά στο τραγούδι “Charlie Chaplin” της Τάνιας Τσανακλίδου, η οποία εκπροσώπησε την χώρα μας εκείνη την χρονιά.

Τι έγινε το 1978;

Το 1978, επιλέγεται η Τάνια με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision του 1978 στο Παρίσι. Το τραγούδι επιλέχθηκε από την επιτροπή της ΕΡΤ, μετά την ακύρωση της νίκης της Άννας Βίσση που είχε επιλεγεί αρχικά. Έτσι, αν και δεύτερη επιλογή το “Charlie Chaplin” που είχαν γράψει οι Σάκης Τσιλίκης και Γιάννης Ξανθούλης ταξιδεύει στο Παρίσι με ελπίδες για μια καλή θέση, όπως η 5η του 1977! Επίσης, μιλάμε για την πρώτη συμμετοχή στην ιστορία του θεσμού που ήταν αφιερωμένη σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, ενώ η Τάνια Τσανακλίδου πραγματοποίησε τo πρώτo drag show στην ιστορία του διαγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι η σειρά “Τα Καλύτερα μας Χρόνια“, είχε προβάλει παλαιότερα επεισόδιο που σχετιζόταν με την Eurovision, συγκεκριμένα το “Waterloo” το 1974, τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της η Ελλάδας στην Eurovision. Επιπροσθέτως, ο περσινός πρωταγωνιστής της ίδιας σειράς, ήταν ο περσινός μας Spokeperson. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Ακολουθεί το trailer του τελευταίου επεισοδίου:

Μεγάλη Τρίτη στις 23:00 το βράδυ στην ΕΡΤ1

Μπορείτε να βοηθήσετε τον κυρ Νίκο και να του απαντήσετε τι σημαίνει Eurovision;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.