Ιταλία: Στον νικητή του Sanremo 2021 η πρώτη πρόταση για την Eurovision

Ιταλία: Στον νικητή του Sanremo 2021 η πρώτη πρόταση για την Eurovision

H δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, ανακοίνωσε τους κανονισμούς του Sanremo Festival 2021. Ένας από τους οποίους είναι πως ο νικητής του festival, στην κατηγορία Campioni, θα λάβει την πρώτη πρόταση για την εκπροσώπηση της Ιταλίας στην Eurovision 2021. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο Diodato, ο περσινός νικητής του festival, θα πρέπει να διαγωνιστεί εκ νέου αν θέλει να τραγουδήσει στην Eurovision.

To φεστιβάλ θα διεξαχθεί το πενθήμερο 2 έως 6 Μαρτίου με κεντρικό παρουσιαστή τον Amadeus. Αν και το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με παρουσία κοινού, θα παρθούν δρακόντεια μέτρα για της αποφυγή μετάδοσης του ιού COVID-19. Οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν τόσο στην κατηγορία των αναγνωρισμένων καλλιτεχνών (Campioni) όσο και των νέων (Giovani) θα ανακοινωθούν στις 17 Δεκεμβρίου. Συνολικά 20 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στην κατηγορία Campioni και 8 στην Giovani. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα είναι το παρακάτω:

2 Μαρτίου

Θα ακουστούν για πρώτη φορά τα 10 από τα 20 τραγούδια της κατηγορίας  Campioni, και θα αξιολογηθούν κατά 50% από την δημοσκοπική ψήφο και κατά 50% από το televoting. Θα εμφανιστούν επίσης οι 4 από τους 8 συμμετέχοντες της κατηγορίας Giovani.

3 Μαρτίου

Θα ακουστούν για πρώτη φορά τα υπόλοιπα 10  τραγούδια της κατηγορίας  Campioni, και θα αξιολογηθούν επίσης κατά 50% από την δημοσκοπική ψήφο και κατά 50% από το televoting. Θα εμφανιστούν επίσης οι υπόλοιποι 4  συμμετέχοντες της κατηγορίας Giovani.

4 Μαρτίου

Οι 20 διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας Campioni θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι από την δισκογραφία του συνθέτη τους. Μπορούν αν θέλουν να το ερμηνεύσουν με την συνοδεία ενός Ιταλού ή ξένου καλεσμένου καλλιτέχνη. Οι ερμηνείες αυτές θα βαθμολογηθούν από τα μέλη της ορχήστρας.

5 Μαρτίου

Οι 20 διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας Campioni θα ερμηνεύσουν για δεύτερη φορά το τραγούδι με το οποίο διαγωνίζονται. Αυτή την φορά θα βαθμολογηθούν από την κριτική επιτροπή των δημοσιογράφων εξολοκλήρου. Αυτή την βραδιά θα αναδειχθεί και ο νικητής της κατηγορίας Giovani.

6 Μαρτίου

H βραδιά του μεγάλου τελικού. Οι 20 διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας Campioni καλούνται να ερμηνεύσουν για τελευταία φορά το τραγούδι τους. Αυτή την φορά θα βαθμολογηθούν κατά 33% από την δημοσκοπική επιτροπή, κατά 33% από την επιτροπή των δημοσιογράφων και κατά 34% από το televoting. Οι πρώτοι 3 θα μπουν σε έναν νέο γύρο ψηφοφορίας, για την ανάδειξη του νικητή.

 Πηγή εικόνας: gds.it

Μία σκέψη στο “Ιταλία: Στον νικητή του Sanremo 2021 η πρώτη πρόταση για την Eurovision

  1. Ήμουν σίγουρος πως μία μία οι χώρες θα κάνανε πίσω όσο περνάει ο καιρός και λίγοι τελικά από τους περσινούς εκπροσώπους θα συμμετέχουν εκ νέου το 2021.
    Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν θεσμό όπως το Sanremo που είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένας απλός εθνικός τελικός (βασικά δεν είναι καν εθνικός τελικός).
    Το Fai Rumore ήταν κατά τη γνώμη μου ένα μικρό αριστούργημα και ο Diodato είναι ένας πολύ καλός καλλιτέχνης. Η γιουροβίζιον μόνο να χάσει έχει από τυχόν απουσία του (του ίδιου και του τραγουδιού του).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.