Μαυροβούνιο: Δεν επιστρέφει στην Eurovision 2021

Μαυροβούνιο: Δεν επιστρέφει στην Eurovision 2021

 Σύμφωνα με την esctoday.com, υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης του Μαυροβουνίου RTCG, επιβεβαίωσαν πως η χώρα δεν θα επιστρέψει στην Eurovision 2021. H Βαλκανική χώρα φαίνεται πως θα απέχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τον διαγωνισμό, καθώς ήταν μια από τις χώρες που δήλωσαν  αποχή από την Eurovision 2020.

Οι λόγοι που το Μαυροβούνιο δήλωσε αποχή τότε ήταν κυρίως οικονομικοί αλλά και τα κακά αποτελέσματα της χώρας στον διαγωνισμό. Μάλιστα  η RTCG ξόδεψε τα χρήματα που προορίζονταν για την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision, σε αγορά αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 10η Οκτωβρίου, ήταν η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία όποια χώρα επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στην Eurovision 2021, μπορούσε να αποσυρθεί. Έκτοτε όποια χώρα από τις 38 που επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους επιθυμεί να αποσυρθεί, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο στην EBU. Από τις χώρες που θα συμμετείχαν στην Eurovision 2020, οι μόνες που δεν επιβεβαίωσαν ακόμα την συμμετοχή τους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Λευκορωσία και η Πορτογαλία.

Μέχρι στιγμής εκτός από το Μαυροβούνιο, Ανδόρρα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λουξεμβούργο, Μαρόκο, Μονακό, Σλοβακία και Τουρκία επιβεβαίωσαν πως θα απέχουν φέτος. Η Ανδόρρα μάλιστα, είναι η μόνη από αυτές που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή το 2022. Άγνωστες παραμένουν ακόμα οι προθέσεις της Ουγγαρίας που επίσης απείχε πέρσι.

Το Μαυροβούνιο στην Eurovision

To Μαυροβούνιο έλαβε μέρος για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος το 2007, έκτοτε μετράει 11 συμμετοχές. Προκρίθηκε στον τελικό μόλις 2 φορές με καλύτερη του θέση την 13η το 2015 με τον Knez και το Adio. Τελευταία συμμετοχή του Μαυροβουνίου στον διαγωνισμό ήταν το 2019 με τους D-Mol και το Heaven όπου έλαβαν την 16η θέση στον ημιτελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.