Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η τρίτη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo 2019

Ιταλία: Ολοκληρώθηκε η τρίτη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo 2019

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo  2019, το πασίγνωστο φεστιβάλ Ιταλικής μουσικής μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Ιταλίας για την Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στις 14,16 & 18 Μάιου στο Τελ Αβίβ. Απόψε  ακούσαμε για δεύτερη φορά τα υπόλοιπα 12  τραγούδια που εμφανίστηκαν  στην προχθεσινή πρώτη βραδιά του διαγωνισμού. Στους παρακάτω συνδέσμους θα δείτε αποσπάσματα από τις εμφανίσεις των αποψινών διαγωνιζομένων :

  1. Mahmood – Soldi
  2. Enrico Nigiotti – Nonno Hollywood
  3. Anna Tatangelo – Le nostre anime di notte
  4. Ultimo – I tuoi particolari
  5. Francesco Renga – Aspetto che torni
  6. Irama – La ragazza col cuore di latta
  7. Patty Pravo feat. Briga – Un po’ come la vita
  8. Simone Cristicchi – Abbi cura di me
  9. Boomdabash – Per un milione
  10. Motta – Dov’è l’Italia
  11. Zen Circus – L’amore è un dittatura
  12. Nino D’Angelo & Livio Cori – Un’altra luce

 Η αποψινή βραδιά διεξήχθη στο Teatro Ariston στην πόλη του Sanremo, όπου διεξάγεται παραδοσιακά το φεστιβάλ με παρουσιαστές τους Claudio Bisio, Virginia Raffaele και Claudio Baglioni.  Τα αποτελέσματα της αποψινής βραδιάς κρίθηκαν κατά  40% από το televoting, κατά 30% από την δημοσκοπική ψήφο 300 fans, και κατά 30% από την ψήφο διαπιστευμένων δημοσιογράφων που θα παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό από το Roof Hall του  Teatro Ariston.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της τρίτης μέρας από την επιτροπή τύπου, όπου οι καλλιτέχνες χωρίστηκαν σε 3 χρωματικές κατηγορίες. Στην μπλε κατηγορία είναι οι πρώτοι 4 στην κατάταξη, στην κίτρινη η επόμενη 4άδα, ενώ στην κόκκινη βρέθηκαν οι τελευταίοι 4 της τρίτης μέρας. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα videoclip των τραγουδιών που αποκαλύφθηκαν χθες.

Μπλε Κατηγορία

Κίτρινη Κατηγορία

Κόκκινη Κατηγορία

Βλέπουμε από τα αποτελέσματα πως Irama, Ultimo και Simone Cristicchi παραμένουν στην μπλε κατηγορία επιβεβαιώνοντας τον τίτλο των φαβορί, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η άνοδος του Mahmood από την κόκκινη στην κατηγορία που ήταν την πρώτη μέρα, στην κορυφαία τετράδα σήμερα. Όλα αυτά βέβαια δεν αποτελούν παρά μόνο το 30% των σημερινών αποτελεσμάτων με τα αναλυτικά αποτελέσματα να αποκαλύπτονται μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί αύριο στις 8 Φεβρουαρίου όπου και οι 24 υποψήφιοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα κομμάτια τους σε συνεργασία με κάποιους καλεσμένους καλλιτέχνες. Απο αύριο το σύστημα βαθμολογίας αλλάζει, η επιρροή του κοινού αυξάνεται στο 50%, η επιτροπή του τύπου παραμένει στο 30% ενώ καταργείτε η δημοσκοπική ψήφος και αντικαθίσταται από την επιτροπή των ειδικών που θα επηρεάσει τα τελικά αποτελέσματα κατά 20%. Παρακάτω είναι η λίστα των αυριανών συνεργασιών:

Achille Lauro – Morgan
Anna Tatangelo – Syria
Arisa – Tony Hadley and Kataklò
Boomdabash – Rocco Hunt and Musici Cantori di Milano
Daniele Silvestri – Manuel Agnelli
Einar – Biondo and Sergio Sylvestre
Enrico Nigiotti – Paolo Jannacci and Massimo Ottoni
Ex-Otago – Jack Savoretti
Federica Carta and Shade – Cristina D’Avena
Francesco Renga – Bungaro and Eleonora Abbagnato
Ghemon – Diodato and Calibro 35
Il Volo – Alessandro Quarta
Irama – Noemi
Loredana Bertè – Irene Grandi
Mahmood – Gué Pequeno
Motta – Nada
Negrita – Enrico Ruggeri and Roy Paci
Nek – Neri Marcorè
Nino D’Angelo and Livio Cori – Sottotono
Paola Turci – Giuseppe Fiorello
Patty Pravo feat. Briga – Giovanni Caccamo
Simone Cristicchi – Ermal Meta
Ultimo – Fabrizio Moro
Zen Circus – Brunori Sas

Βλέπουμε πως οι περσινοί εκπρόσωποι της Ιταλίας στην Eurovision Ermal Meta Fabrizio Moro επιστρέφουν ως  αντίπαλοι αυτή την φορά καθώς ο πρώτος θα συνεργαστεί με τον Simone Cristicchi και ο δεύτερος με τον Ultimo. Πως σας φάνηκαν τα αποψινά αποτελέσματα; Ποιος καλλιτέχνης πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στο πρώτο βραβείο του Sanremo;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.