Ισπανία JESC 2019: Η Melani Garcia εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό

Ισπανία JESC 2019: Η Melani Garcia εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό

Η Ισπανία επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την  Melani Garcia.

Πριν από λίγη ώρα, η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας RTVE, ανακοίνωσε ότι εκπρόσωπος της χώρας στον 17ο μουσικό διαγωνισμό της Junior Eurovision, που έπειτα από την περσινή νίκη της Πολωνίας θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην πόλη Gliwice-Silesia, θα είναι η 12χρονη Melani Garcia.

Λίγα λόγια για την Melani Garcia

Η Melani γεννήθηκε στην πόλη La Eliana στη Βαλένθια το 2007. Η καριέρα της ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ ετών, όταν συμμετείχε σε μια τοπική χορωδία και η δασκάλα της της δίδαξε την όπερα του Mozart, Due pupille amabili. Από τότε, η Melani έχει αναπτύξει ένα πάθος για την τραγουδίστρια της όπερας Maria Callas. Αφού δεν μπόρεσε να εισέλθει στο Μουσικό Ωδείο λόγω του νεαρού της ηλικίας της, η Melani διδάχτηκε κλασική μουσική. Παίζει βιολί και πιάνο. Η Melani, της οποίας η καταγωγή είναι από την Αργεντινή, λατρεύει επίσης τη ρυθμική γυμναστική, το σύγχρονο χορό και το μπαλέτο, ενώ έχει και διάφορα αθλητικά βραβεία.

Το πρώτο της single Vivo Por Ella, κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου 2018 και είναι ένας φόρος τιμής στο θρυλικό τραγούδι του Andrea Bocceli, που έγινε γνωστό από την Ισπανίδα τραγουδίστρια Marta Sánchez το 1997. Την ίδια χρονιά, κατάφερε να αναδειχτεί νικήτρια του μουσικού talent show της Ισπανίας, The Voice Kids

Φέτος κυκλοφόρησε το single Ο Sole Mío. Το γνωστό ναπολιτάνικο τραγούδι έχει προηγουμένως ερμηνευτεί από καλλιτέχνες όπως ο Luciano Pavarotti, ο Placido Domingo και ο Alfredo Kraus.

Το τραγούδι με το οποίο θα πάρει μέρος στην φετινή Junior Eurovision η Melani, θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Λίγα λόγια για την Ισπανία στον διαγωνισμό

Η Ισπανία ήταν από τις πρώτες χώρες που έλαβαν μέρος στην Junior Eurovision και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα (2003 2η θέση, 2004 1η θέση, 2005 2η θέση και 2006 4η θέση). Δυστυχώς η χώρα όμως αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό από 2007, επιστρέφοντας φέτος μετά από 13 χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι φέτος στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν οι εξής 19 χώρες:

  1. Αλβανία
  2. Αρμενία
  3. Αυστραλία
  4. Βόρεια Μακεδονία
  5. Γαλλία
  6. Γεωργία
  7. Ιρλανδία
  8. Ισπανία
  9. Ιταλία
  10. Καζακστάν
  11. Λευκορωσία
  12. Μάλτα
  13. Ολλανδία
  14. Ουαλία
  15. Ουκρανία
  16. Πολωνία
  17. Πορτογαλία
  18. Ρωσία
  19. Σερβία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.