Καζακστάν JESC 2019: Ο Yerzhan Maksim εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό

Καζακστάν JESC 2019: Ο Yerzhan Maksim εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό

Ο υπουργός πληροφόρησης και δημόσιας ανάπτυξης του Καζακστάν Dauren Abayev, ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι η δημόσια τηλεόραση της χώρας αποφάσισε εκπρόσωπος της στη Junior Eurovision 2019, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην πόλη Gliwice της Πολωνίας, να είναι ο Yerzhan Maksim.

Λίγα λόγια για τον Yerzhan Maksim

Ο Yerzhan κατάγεται από την πόλη Oral και είναι δώδεκα ετών. Διδάσκεται μαθήματα μουσικής από το 2012 ενώ άρχισε να τραγουδά από τα πέντε του. Ο Yerzhan κατέλαβε την πρώτη θέση στο μουσικό φεστιβάλ Batumi Dolphin Fest το 2016 και την δεύτερη το 2017 στο Slavianski Bazaar. Ήταν ένας από τους φιναλίστ στο παιδικό φεστιβάλ του San Remo το 2017 και συμμετείχε στην εθνική επιλογή του Καζακστάν για την Junior Eurovision την περασμένη χρονιά. Επίσης, φέτος, έλαβε μέρος στο The Voice Kids της Ρωσίας, όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του μουσικού σόου. 

Λίγα λόγια για το Καζακστάν στον διαγωνισμό

Το Καζακστάν έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Junior Eurovision, πέρυσι. Την χώρα εκπροσώπησε η Daneliya Tuleshova με το τραγούδι Өзіңе сен (Òzińe Sen), όπου κατάφερε να συγκεντρώσει 171 βαθμούς, κατακτώντας έτσι την 6η θέση.

Να θυμίσουμε ότι φέτος στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν οι εξής 19 χώρες:

  1. Αλβανία
  2. Αρμενία
  3. Αυστραλία
  4. Βόρεια Μακεδονία
  5. Γαλλία
  6. Γεωργία
  7. Ιρλανδία
  8. Ισπανία
  9. Ιταλία
  10. Καζακστάν
  11. Λευκορωσία
  12. Μάλτα
  13. Ολλανδία
  14. Ουαλία
  15. Ουκρανία
  16. Πολωνία
  17. Πορτογαλία
  18. Ρωσία
  19. Σερβία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.