Ισπανία: Τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού του Benidorm Fest 2022

Ισπανία: Τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού του Benidorm Fest 2022

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος ημιτελικός του Benidorm Fest 2022, της Ισπανικής εθνικής επιλογής για την Eurovision 2022.  Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην πόλη Benidorm από την οποία πήρε και το όνομά του, ενώ παρουσιαστές είναι οι AlaskaInés Hernand και Máximo Huerta. Συνολικά 6 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν απόψε, διεκδικώντας τα 4 εισιτήρια που οδηγούσαν στον τελικό του Σαββάτου.

Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι ήταν 7 αλλά η Luna Ki αποσύρθηκε, καθώς δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το autotune στο κομμάτι της. Οι Tanxugueiras κατάφεραν να αναρρώσουν πλήρως από τον COVID και διαγωνίστηκαν live απόψε. Οι 6 αποψινοί διαγωνιζόμενοι ήταν οι παρακάτω:

1 Varry Brava “Raffaella”

2 Azúcar Moreno “Postureo”

3 Blanca Paloma “Secreto de agua”

4 Unique “Mejores”

5 Tanxugueiras “Terra”

6 Chanel “SloMo”

Στον αποψινό ημιτελικό εμφανίστηκε ο Salvador Sobral, o νικητής της Eurovision 2017 για την Πορτογαλία, ερμηνεύοντας το νικητήριο τραγούδι του Amar Pelos Dois καθώς και ένα ακόμα τραγούδι του.

Τα αποτελέσματα καθορίστηκαν κατά 50% από την κριτική επιτροπή κατά 25% από ένα δημοσκοπικό πάνελ αποτελούμενο από ένα στατιστικά αποτελούμενο δείγμα του Ισπανικού κοινού, και κατά 25% από το televoting. Κάθε μέλος της επιτροπής, η οποία αποτελείται από 3 Ισπανούς και 2 ξένους, βαθμολόγησε τα τραγούδια, από το καλύτερο έως το χειρότερο με την παρακάτω βαθμολογία: 12, 10, 8, 7, 6, 5 ενώ το δημοσκοπικό πάνελ και το televoting ψήφισαν με την εξής βαθμολογία: 30, 25, 20, 18, 15, 12. Τα μέλη της επιτροπής ήταν οι παρακάτω:

  • Estefanía García – Διευθυντής της ορχήστρας της RTVE
  • Felix Bergsson – Επικεφαλής της Ισλανδικής αποστολής
  • Marvin Dietmann – Σκηνοθέτης
  • Miryam Benedited – Χορογράφος
  • Natalia Calderón – Τραγουδίστρια και ηθοποιός

Οι καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι οι εξής:

  1. Chanel “SloMo”
  2. Tanxugueiras “Terra”
  3. Blanca Paloma “Secreto de agua”
  4. Varry Brava “Raffaella”

Αύριο την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί ο Β ημιτελικός ενώ το Σάββατο 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός όπου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Ισπανίας για την Eurovision 2022.

Μία σκέψη στο “Ισπανία: Τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού του Benidorm Fest 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.