Ισλανδία 2016: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και οι κανονισμοί του Söngvakeppnin

Ισλανδία 2016: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και οι κανονισμοί του Söngvakeppnin

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ισλανδίας RUV ανακοίνωσε τους κανονισμούς του γνωστού μουσικού φεστιβάλ, μέσω του οποίου επιλέγει και τον εκάστοτε εκπρόσωπό της στη Eurovision, Söngvakeppnin! Η ημερομηνία του τελικού όπου θα αναδειχθεί ο φετινός εκπρόσωπος της Ισλανδίας θα είναι η 20η Φεβρουαρίου.

Τις προηγούμενες ημέρες ήδη το RUV προσκάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να στείλει τη συμμετοχή του για το φετινό Söngvakeppnin. Ο εθνικός τελικός της Ισλανδίας είναι το πιο πετυχημένο τηλεοπτικό σόου της χώρας, ενώ καταφέρνει κάθε χρόνο να συγκεντρώνει τα πιο γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας.

Οι φετινοί κανονισμοί δεν διαφέρουν πολύ από τους προηγούμενους. Η μόνη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στη φετινή διαδικασία επιτρέπονται και ξένοι δημιουργοί με την προϋπόθεση ότι τα όποια τραγούδια καταθέσουν θα είναι σε συνεργασία με Ισλανδούς συνθέτες και στιχουργούς, 2/3 τουλάχιστον στη σύνθεση και 1/2 στο στίχο.

Κατ’ άλλα η διαδικασία παραμένει όπως έχει κάθε χρόνο. Μια επιτροπή ειδικών θα ακούσει τα τραγούδια που θα σταλούν και θα κρατήσει τα 12 καλύτερα για τη διαδικασία των ημιτελικών. Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνιστούν 6 τραγούδια, εκ των οποίων μόνο τα 3 τραγούδια θα προκριθούν στον τελικό μετά από την ψήφο κοινού και επιτροπής κατά 50%. Το 7ο τραγούδι του τελικού θα επιλεγεί από το RUV και θα είναι κάποιο από όσα δεν προκρίθηκαν μέσω της ψηφοφορίας.

Όλα τα τραγούδια πρέπει να ερμηνευθούν στα ισλανδικά στους ημιτελικούς, ενώ στον τελικό-όπως και πέρσι, υπάρχει η δυνατότητα να ερμηνευθεί στα αγγλικά, εφόσον η πρόθεση του τραγουδιστή είναι να το ερμηνεύσει στα αγγλικά και στο διαγωνισμό της Eurovision αν τελικά φυσικά κερδίσει το Söngvakeppnin. Ότι δηλαδή ακριβώς έπραξε και η Maria Olafs πέρσι.

Το Söngvakeppnin 2016 θα ολοκληρωθεί σε 3 τηλεοπτικές βραδιές. Δύο ημιτελικούς στις 6 και 13 Φεβρουαρίου και τον τελικό στις 20 Φεβρουαρίου. Οι άνθρωποι του RUV δουλεύουν ήδη πυρετωδώς από τώρα και δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους, καθώς όπως ήδη λέχθηκε φέτος η Ισλανδία συμπληρώνει 30 χρόνια στο διαγωνισμό.

Η εθνική επιλογή της Ισλανδίας για την εκπροσώπηση μας στη Eurovision, το Söngvakeppnin είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα της χρονιάς. Γιορτάζουμε την 30η επέτειο μας στο διαγωνισμό την επόμενη χρονιά και ήδη ετοιμαζόμαστε με ενθουσιασμό για αυτό!

Πέρσι την Ισλανδία εκπροσώπησε η Maria Olafs μετά τη νίκη της στο Söngvakeppnin 2015. Η Maria Olafs τραγούδησε το Unbroken, στο 2ο Ημιτελικό της Eurovision χωρίς δυστυχώς όμως να καταφέρει να προκριθεί στο μεγάλο τελικό! Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ερμηνεία της Maria Olafs στο 2ο ημιτελικό της Eurovision στην Βιέννη:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.