Η Μολδαβία επιβεβαίωσε συμμετοχή και καλεί για τραγούδια!

Η Μολδαβία επιβεβαίωσε συμμετοχή και καλεί για τραγούδια!

Άλλη μία χώρα και συγκεκριμένα η Μολδαβία επιβεβαίωσε εχθές τη συμμετοχή της στον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Στοκχόλμη. Επιπλέον το TRM (κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να στείλει τη συμμετοχή του.

Με το O Melodie Pentru Europa θα επιλέξει και φέτος η Μολδαβία τον εκπρόσωπό της στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Οποιοσδήποτε έχει μολδαβική υπηκοότητα μπορεί να στείλει το υποψήφιο τραγούδι του στην εθνική επιλογή της χώρας. Αυτό είναι μία σημαντική αλλαγή στην διαδικασία, καθώς όλοι θυμόμαστε πως ο περσινός της εκπρόσωπος Eduard Romanyuta ήταν Ουκρανός, ενώ υπήρχαν υποψήφιοι και από πολλές άλλες χώρες.

Όλοι όσοι θα στείλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να επιλεγούν στα 50 τραγούδια που θα περάσουν στην επόμενη φάση, από μία επιτροπή που θα συστήσει για το σκοπό αυτό το TRM. Στη συνέχεια στις 19 Δεκεμβρίου σε μία οντισιόν που θα μεταδοθεί online θα επιλεγούν πάλι από επιτροπή τα 24 τραγούδια που θα περάσουν στην φάση των ημιτελικών.

Οι 2 ημιτελικοί που θα μεταδοθούν και τηλεοπτικά θα διεξαχθούν στις 23 και 25 Φεβρουαρίου. Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνιστούν 12 τραγούδια, από τα οποία τα 8 θα προκριθούν στον τελικό. Τα 7 πρώτα σε ψήφους από κοινό και επιτροπή, αλλά και ένα αποκλειστικά μόνο από το κοινό. Ο τελικός θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου και ο νικητής θα επιλεγεί από ένα σύστημα 50% επιτροπή και 50% τηλεψηφοφορία.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς του φετινού O Melodie Pentru Europa και πως μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να στείλει τη συμμετοχή του, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Η Μολδαβία στο διαγωνισμό της Eurovision:

Η Μολδαβία συμμετείχε για 1η φορά στο διαγωνισμό του 2005 στο Κίεβο. Η παρθενική της εμφάνιση με το Bunica Bate Toba παραμένει μέχρι και σήμερα η καλύτερη της θέση στο διαγωνισμό (6η). Φέτος θα είναι η 12η συμμετοχή της χώρας καθώς από το 2005 παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μολδαβία συμμετέχει ανελλιπώς.

Το 2015 στη Βιέννη, τη χώρα εκπροσώπησε ο Ουκρανός Eduard Romanuyta μετά τη νίκη του στο O Melodie Pentru Europa. Με 41 βαθμούς κατέλαβε την 11η θέση στον 1ο Ημιτελικό και έτσι αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την περσινή συμμετοχή της Μολδαβίας στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.