Ισλανδία: Οι τρεις συμμετοχές που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό-Στον τελικό το φαβορί η Iva!

Ισλανδία: Οι τρεις συμμετοχές που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό-Στον τελικό το φαβορί η Iva!

Πραγματοποιήθηκε απόψε ο δεύτερος ημιτελικός της εθνικής επιλογής της Ισλανδίας για την Eurovision 2020, Songvakeppnin, όπου θα έλαβε χώρα στο Haskolabio Conference Hall του Ρέικιαβικ.

Στον δεύτερο ημιτελικό διαγωνίστηκαν οι εξής συμμετοχές:

  1. Daði & Gagnamagnið – Gagnamagnið
  2. Hildur Vala – Fellibylur
  3. Iva – Oculis Videre
  4. Nína – Ekkó
  5. Matti Matt – Dreyma

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είδαμε τον Daði Freyr που είχε έλαβε μέρος στο Songvakeppnin το 2017 και τον Matti Matt ο οποίος ήταν μέλος του συγκροτήματος Sjonni’s Friends που εκπροσώπησαν την χώρα στην Eurovision το 2011.

Στους ημιτελικούς οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τα τραγούδια τους στην ισλανδική γλώσσα, ενώ στον τελικό όπως θα παρουσιαστούν στην Eurovision σε περίπτωση νίκης τους.

Στους δύο ημιτελικούς του σόου διαγωνίστηκαν από πέντε συμμετοχές, όπου από αυτές μόνο οι δύο θα προκρίθηκαν από κάθε ημιτελικό στον μεγάλο τελικό. Το αποτέλεσμα θα καθορίστηκε κατά 50% από την κριτική επιτροπή και 50% από το κοινό ενώ θα δόθηκε και μια wildacard για να διαγωνιστεί στον τελικό.

Σήμερα, εκτός από τις δύο συμμετοχές που προκρίθηκαν στον τελικό, δόθηκε και μια wildacard σε ένα τραγούδι που δεν τα κατάφερε. Έτσι λοιπόν, οι 3 συμμετοχές που προκρίθηκαν στον τελικό, είναι οι εξής:

Daði & Gagnamagnið – Gagnamagnið

Iva – Oculis Videre

 

Nína – Ekkó (Wildcard)

Στον τελικό θα συναντήσουν τις δύο συμμετοχές που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό:

Ísold & HelgaKlukkan tifar

DIMMAAlmyrkvi

Μείνετε συντονισμένοι το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου για τον μεγάλο τελικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.