Ισλανδία: Η κατανομή των υποψηφίων στους δύο ημιτελικούς του Söngvakeppnin 2019

Ισλανδία: Η κατανομή των υποψηφίων στους δύο ημιτελικούς του Söngvakeppnin 2019

O Ισλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, RUV, δημοσιοποίησε την κατανομή των καλλιτεχνών στους δύο ημιτελικούς του Söngvakeppnin 2019.

Μετά την χτεσινή πρόωρη διαρροή και επιβεβαίωση των 10 φιναλίστ του εθνικού τελικού της χώρα, το κρατικό κανάλι σήμερα έκανε γνωστή και την κατανομή των καλλιτεχνών στους δύο ημιτελικούς. 5 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε κάθε ημιτελικό με την κατανομή αυτών να έχει ως ακόλουθα:

1ος ημιτελικός  (9 Φεβρουαρίου):

  1. Hatari – Hatrið mun sigra
  2. Hera Björk – Eitt andartak
  3. Kristina Skoubo Bærendsen – Ég á mig sjálf
  4. Þórdís Imsland – Nú og hér
  5. Daníel Óliver – Samt ekki

2ος ημιτελικός (16 Φεβρουαρίου):

  1. Elli Grill, Skaði, Glymur – Jeijó, keyrum alla leið
  2. Friðrik Ómar – Hvað ef ég get ekki elskað?
  3. Ívar Daníels – Þú bætir mig
  4. Tara Mobee – Betri án þín
  5. Heiðrún Anna Björnsdóttir – Helgi

Ανάμεσα στους υποψηφίους μπορούμε να συναντήσουμε γνώριμα πρόσωπα που έχουν ξαναπάρει μέρος στην Eurovision, όπως ο Friðrik Ómar ο οποίος ως μέλος των Euroband συμμετείχε στην Eurovision 2008 με το τραγούδι This is my life με το οποίο κατέλαβε την 14, καθώς επίσης και η Hera Björk η οποία συμμετείχε  στην Eurovision 2010 με το τραγούδι Je ne sais quoi με το οποίο κατέλαβε την 19η θέση.

Οι δύο ημιτελικοί του Söngvakeppnin 2019 θα λάβουν χώρα στις 9 και 16 Φεβρουαρίου, με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου. Φέτος το κρατικό κανάλι αποφάσισε να εισάγει αλλαγές στο τρόπο ψηφοφορίας με την ελπίδα ότι θα επιλεγεί ο καλύτερος εκπρόσωπος για την χώρα που θα την επαναφέρει σε τροχιά τελικού στον διαγωνισμό της Eurovision.

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ EUROVISION

Η Ισλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 1986 και είναι η μοναδική χώρα του λεγόμενου Σκανδιναβικού μπλοκ που δεν έχει κερδίσει ακόμα τον διαγωνισμό αν και έχει φτάσει δυο φορές στην 2η θέση (1999, 2009). Η Ισλανδία φέτος θα προσπαθήσει να σταματήσει το αρνητικό σερί των 4 συνεχόμενων αποκλεισμών από την φάση των ημιτελικών. Στον περσινό διαγωνισμό η Ισλανδία εκπροσωπήθηκε από τον Ari Ólafsson και το τραγούδι Our Choice που έλαβε την 19η και τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.