Ισλανδία: Αλλαγή στις ημερομηνίες διεξαγωγής του “Söngvakeppnin 2022”

Ισλανδία: Αλλαγή στις ημερομηνίες διεξαγωγής του “Söngvakeppnin 2022”

H δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας RÚV, ανακοίνωσε αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών shows της επιλογής για την Eurovision 2022, Söngvakeppnin.

Όλες οι εκπομπές του Söngvakeppnin 2022, θα καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα λόγω του Covid-19. Αρχικά, η ανακοίνωση των συμμετοχών του Söngvakeppnin, είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιανουαρίου, με τους δύο ημιτελικούς να διεξάγονται στις 19 και 26 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, και τον τελικό στις 5 Μαρτίου.

Οι εκ νέου ημερομηνίες των τριών shows της εθνικής επιλογής, είναι οι ακόλουθες:

  • 1ος ημιτελικός – 26 February 2022
  • 2ος ημιτελικός – 5 March 2022
  • Τελικός – 12 March 2022

Οι συμμετοχές θα αποκαλυφθούν στις 5 Φεβρουαρίου.

Συνολικά θα διαγωνιστούν 10 συμμετοχές χωρισμένες σε 2 ημιτελικούς. Από τον κάθε ημιτελικό, οι 2 με τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, θα προκρίνονται στον τελικό της διαδικασίας. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού, 1 τραγούδι που δεν κατάφερε να προκριθεί, θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή ώστε να διαγωνιστεί στην τελική βραδιά. Στον τελικό θα λάβουν μέρος 5 διαγωνιζόμενοι, ενώ ο νικητής θα προκύψει έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή θα αποφασίσουν με την ψήφο τους ποια 2 τραγούδια θα προκριθούν στον Super Final γύρο, όπου από εκεί η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στη Eurovision 2022 στην Ιταλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.