Ιρλανδία: Εσωτερικά θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2020

Ιρλανδία: Εσωτερικά θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2020

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας την Ιρλανδίας RTE, αποφάσισε να επιλέξει, για ακόμα μία χρονιά, την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision εσωτερικά.

Οι υπεύθυνοι αναζητούν έμπειρους συνθέτες και νέους φιλόδοξους επαγγελματίες καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο και επιθυμούν να παρουσιάσουν το ταλέντο τους σε ένα παγκόσμιο κοινό άνω των 200 εκατομμυρίων. To παράθυρο υποβολής αιτήσεων έχει ανοίξει, με την δημόσια τηλεόραση να καλεί δημιουργούς και ερμηνευτές να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Τα τραγούδια που θα λάβει η RTE, θα εξεταστούν από μία επιτροπή ειδικών της μουσικής βιομηχανίας, ωστόσο το κανάλι διατηρεί το δικαίωμα να προσεγγίσει κάποιον συνθέτη ή καλλιτέχνη, πέραν της παραπάνω διαδικασίας. Αυτόν τον τρόπο σκέφτεται να ακολουθήσει η δημόσια τηλεόραση για τρία χρόνια.

Τελευταία φορά που η RTE διεξήγαγε εθνικό τελικό για την επιλογή τραγουδιού της χώρας στην Eurovision, ήταν το 2015, ενώ από το 2016 που επιλέγει τον εκπρόσωπο της εσωτερικά, έχει καταφέρει να βρεθεί στον τελικό μόνο μία φορά, το 2018. Φέτος την Ιρλανδία εκπροσώπησε η Sarah McTernan με το τραγούδι 22, τερματίζοντας στην 18η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 16 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.