Πορτογαλία JESC 2019: Η Joana Almeida εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, με το τραγούδι “Vem Comigo”

Πορτογαλία JESC 2019: Η Joana Almeida εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, με το τραγούδι “Vem Comigo”

Η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας RTP, ανακοίνωσε σήμερα πως την χώρα στην Junior Eurovision 2019, που θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου στην Πολωνία, θα εκπροσωπήσει η Joana AlmeidaΗ 10χρονη Joana προσκλήθηκε από την RTP, έπειτα από την νίκη της στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της Πορτογαλίας, Gala dos Pequenos Cantores da Figueira da Foz.

Στο παρακάτω βίντεο (στα 55:45) μπορείτε να δείτε την Joana να ερμηνεύει το τραγούδι No Deixes, με το οποίο ήρθε πρώτη στον παιδικό διαγωνισμό της Πορτογαλίας. 

https://www.youtube.com/watch?v=12uo9lH3zEg

Το τραγούδι της Joana, Vem Comigo (Come With Me), το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, συνέθεσε ο João Pedro Coimbra (Πορτογάλος μουσικοσυνθέτης), αφού νωρίτερα είχε προσκληθεί από την RTP ώστε να γράψει την φετινή συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό. Το τραγούδι μιλά για το περιβάλλον, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας ότι οι νέοι μπορούν να κάνουν την διαφορά και να είναι μια γενιά που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία του πλανήτη μας.

Η Πορτογαλία έχει συμμετάσχει στην Junior Eurovision συνολικά τέσσερις φορές. Η πρώτη χρονιά που πήρε μέρος ήταν το 2006, ενώ από το 2008 και μέχρι το 2016 ήταν απούσα. Η καλύτερή της θέση στον διαγωνισμό είναι η 14η, όπου την κατέλαβε δύο φορές, το 2006 και το 2017. Πέρυσι την χώρα εκπροσώπησε η Rita Laranjeira με το τραγούδι Gosto de Tudo, τερματίζοντας 18η με 42 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.