Η Laura Tesoro θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στη Στοκχόλμη

Η Laura Tesoro θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στη Στοκχόλμη

Σε απευθείας μετάδοση από τα στούντιο της φλαμανδικής τηλεόρασης στην  Αμβέρσα μεταδόθηκε live ο βελγικός τελικός για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα το Μάιο στη Στοκχόλμη. Μεγάλη νικήτρια η Laura Tesoro και το τραγούδι της What’s the pressure που επικράτησε στο super final του “δικού” μας Tom Frantzis.

Με παρουσιαστή το Peter Van de Veire και 5 υποψήφια τραγούδια διεξήχθη ο τελικός του Eurosong 2016, του διαγωνισμού δηλαδή μέσω του οποίου η φλαμανδική δημόσια τηλεόραση του Βελγίου επέλεξε το φετινό της εκπρόσωπο για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν για το βελγικό εισιτήριο στη Στοκχόλμη ήταν:

  • Adil – In our Nature

Ένα μοντέρνο ποπ τραγούδι με ραπ επιρροές. Ο Adil το παρουσίασε με 4 χορευτές βαμμένους με body paint.

  • Laura Tesoro – What’s the Pressure

Αρκετά eurovisionικό και με φάνκι διάθεση η Laura ξεσήκωσε από την πρώτη στιγμή το κοινό μέσα στο στούντιο.

  • Tom Frantzis – I’m not Lost

Ο ελληνικής καταγωγής Tom καταφέρνει και αυτός με τη σειρά του να ξεσηκώσει το κοινό. Ερμηνεύει το τραγούδι του με τη βοήθεια μιας μπάντας.

  • Astrid – Everybody Aches

Ένα μοντέρνο ποπ τραγούδι με soul ήχουν είναι το τραγούδι της Astrid.

  • Amarrylis – Kick the Habbit

Η πιο έμπειρη από τους 5 συμμετέχοντες, ερμηνεύει ένα πιο “ήσυχο” τραγούδι που δύσκολα όμως μένει στον τηλεθεατή.

Αποψινοί καλεσμένοι στον τελικό ήταν η πρώην εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Eurovision του 2009 Hadise, η οποία στην αρχή του σόου ερμήνευσε και τη συμμετοχή της Dum tek tek, αλλά και ο ειδικός πλέον της Eurovision, Σουηδός head of delegation και εκπρόσωπος της Σουηδίας στο διαγωνισμό το 1992 Christer Björkman, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, αλλά σχολίαζαν την εμφάνιση του κάθε υποψηφίου.

Μετά την εμφάνιση και των 5 υποψηφίων και αφού η μετάδοση διεκόπη για 45 λεπτά (όσο το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίζει), ο τελικός ολοκληρώθηκε με το 2ο μέρος, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μαζί με το κοινό που είχε 50% συμμετοχή στα αποτελέσματα, το υπόλοιπο 50% ανήκε σε 10 διεθνείς κριτικές επιτροπές που επελέγησαν από τη φλαμανδική τηλεόραση ώστε να τους βοηθήσουν να επιλέξουν το καλύτερο τραγούδι. Οι χώρες αυτές ήταν: Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λετονία, Ολλανδία και η χώρα μας. Τα αποτελέσματα λοιπόν κριτικών επιτροπών και κοινού ήταν ως εξής:

Συμμετέχων Συνολικά Κριτικής Επιτροπής Televoting
Adil 79 80
Laura 107 120
Tom 100 100
Astrid 65 60
Amaryllis 79 70

Ο Tom με 200 βαθμούς και η Laura με 227 βαθμούς προκρίθηκαν στον super final round, όπου μόνο το κοινό σε 60 δεύτερα επέλεξε ως εκπρόσωπο του Βελγίου στον 61ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision την Laura Tesoro και το What’s the pressure.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την ερμηνεία της στον τελικό του Eurosong 2016 πριν από μερικά λεπτά:

Φυσικά θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον ελληνικής καταγωγής Tom Frantzis που κατάφερε να βρεθεί τόσο κοντά στην νίκη, δείτε την ερμηνεία του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.