Η τιμωρία της Αρμενίας

Η τιμωρία της Αρμενίας

Σε επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η EBU, καταδικάζει έντονα την εμφάνιση της σημαίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (περιοχή, η κυριαρχία της οποίας διεκδικείται τόσο από την Αρμενία, όσο και από το Αζερμπαϊτζάν) εκ μέρους της Αρμενικής αποστολής στο green room, κάτι που αντιβαίνει στους ρητούς κανονισμούς αναφορικά με το ποιες σημαίες είναι αποδεκτές και ποιες όχι. Σύμφωνα με το άρθρο  1.2.2h του φετινού διαγωνισμού: “no messages promoting any organisation, institution, political cause or other, company, brand, products or services shall be allowed in the Shows”.

Θεωρεί επίσης ότι η πράξη αυτή με τον σάλο που προκάλεσε έβλαψε την εικόνα τη Γιουροβίζιον. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η τιμωρία της Αρμενίας με χρηματικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα οριστεί στο επόμενο reference group τον Ιούνιο. Σε περίπτωση που η Αρμενική αποστολή τολμήσει να εμφανίσει ξανά τη σημαία, απειλείται με άμεσο αποκλεισμό και αποβολή από τις επόμενες διοργανώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.