Η Πορτογαλική τηλεόραση τίμησε την Simone de Oliveira

Η Πορτογαλική τηλεόραση τίμησε την Simone de Oliveira

Χθες το RTP και συγκεκριμένα το canal 1 μετέδωσε σε μαγνητοσκόπηση τις συναυλίες που δόθηκαν πέρυσι (!), στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2015 στο θέατρο S. Luiz, για τα 58 χρόνια συνεχούς καριέρας της μεγάλης Κυρίας του Πορτογαλικού τραγουδιού, Simone de Oliveira, η οποία εκπροσώπησε δύο φορές τη χώρα της, το 1965 (13η), με το “Sol d’inverno” (“Χειμωνιάτικος ήλιος”) και το 1969 (15η), με το αμφίσημο “Desfolhada Portuguesa” (“Πορτογαλικό πανηγύρι”, αλλά και “Ξεγυμνωμένη Πορτογαλία”). Το 2015 αποφάσισε να είναι ξανά υποψήφια στην Πορτογαλική επιλογή, όπου κατετάγη 3η, καθότι προτιμήθηκε η άσημη Leonor Andrade, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Παράλληλα με τη συναυλία, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Cavaco Silva, με τον Μεγάλο Σταυρό του Τάγματος του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου (Grã-Cruz da Ordem do Infante D. Henrique). Το πρόγραμμα προβλήθηκε στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και μάλιστα δίχως διαφημίσεις. Η ίδια, καθώς και καλεσμένοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν πολλές από τις αμέτρητες επιτυχίες της και φυσικά τις δύο συμμετοχές της στη Γιουροβίζιον. Όσο για την ίδια, στα 77 της συνεχίζει ακάθεκτη την καλλιτεχνική της πορεία. Τώρα γιατί την τίμησαν για τα 58 χρόνια καριέρας και δεν περίμεναν να κλείσει τα 60, δεν γνωρίζουμε…

portugal_2015_simoneOliveira 1969

https://www.youtube.com/watch?v=0JeZ4mNPzw8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.