Η Βοσνιακή τηλεόραση βάζει προσωρινό (;) λουκέτο

Η Βοσνιακή τηλεόραση βάζει προσωρινό (;) λουκέτο

Οι χειρότεροι φόβοι αναφορικά με την δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης BHRT δυστυχώς επιβεβαιώνονται: λόγω οξύτατων οικονομικών προβλημάτων, το κανάλι θα αναστείλει -έστω και προσωρινά- τη λειτουργία του στις 30 Ιουνίου. Τα χρέη, που έχουν ανέλθει στα 12, 8 εκατομμύρια Ευρώ, επωμίζονται δύο επιμέρους σταθμοί: 8, 4 Εκατομμύρια η Ομοσπονδιακή Βοσνιακή Τηλεόραση (Radio-televizije Federacije BiH), με έδρα το Sarajevo και 4, 5 η Σερβική Βοσνιακή Τηλεόραση (Radio-televizije Republike Srpske), με έδρα τη Banja Luka.

Όλες οι συζητήσεις με την EBU, για τυχόν διακανονισμό απέβησαν μέχρι στιγμή άκαρπες και η χώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς κρατική τηλεόραση. Θυμίζουμε ότι απείχε από τη Γιουροβίζιον μεταξύ 2013-5, διότι δεν μπορούσε να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο στην EBU. Φέτος επανήλθε χάρη σε μια εταιρεία παραγωγής και διάφορους εθνικούς χορηγούς. Μετά κι από την κακή της εμφάνιση (11η στον ημιτελικό), το μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον διαγωνισμό είναι πάρα πολύ αβέβαιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.