Η Αυστραλία απούσα από την Στοκχόλμη;

Η Αυστραλία απούσα από την Στοκχόλμη;

Ανακοινώθηκαν οι κανονισμοί του 61ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, στο επίσημο site του διαγωνισμού. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτούς αναφέρεται πως για αυτή τη χρονιά στον τελικό θα έχουμε 26 χώρες, με μόνο τις 6 από αυτές απευθείας, τη διοργανώτρια δηλαδή και τα μέλη της Big5. Αυτό σημαίνει ότι είτε η Αυστραλία όντος συμμετείχε για μία και μοναδική φορά εξαιτίας των 60 χρόνων του διαγωνισμού, όπως τόνισε από την αρχή η EBU είτε ότι απλά η Αυστραλία θα συμμετέχει κανονικά όπως οι φήμες επισημαίνουν όλο αυτό το διάστημα, αλλά θα περνά από τη διαδικασία των ημιτελικών όπως και οι υπόλοιπες χώρες που δεν ανήκουν στο προνομιούχο club των Big5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία)

 

Εν τω μεταξύ η δήλωση του Jon Ola Sand executive supervisor του διαγωνισμού, σε ένα συνέδριο στη Γλασκόβη ότι ο φετινός αριθμός των συμμετεχόντων αυτή τη στιγμή είναι 41, πυροδότησε τα σχόλια μεταξύ των φανς για το ποια είναι η 41η χώρα που θα διαγωνιστεί στη Στοκχόλμη. Αυτό γιατί αυτή τη στιγμή μετά και την επιβεβαίωση της Σερβίας οι χώρες που έχουν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν είναι 39. Με δεδομένη τη συμμετοχή και της Ρουμανίας η οποία ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει την πρόθεση της να δώσει το παρών το Μάιο στη Στοκχόλμη, μένει μία κενή θέση. Θα είναι η Αυστραλία η 41η χώρα του φετινού διαγωνισμού ή θα επιστρέψει μία εκ των Κροατίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που ακόμα δεν έχουν δώσει την τελική τους απάντηση.

Μετά τη δημοσιοποίηση των κανόνων του φετινού διαγωνισμού όμως, σίγουρο είναι πως οι 35 από τις 41 χώρες θα περάσουν από τη διαδικασία των ημιτελικών ανεβάζοντας τη δυσκολία πρόκρισης, καθώς πέρσι μόνο οι 33 χώρες διαγωνίστηκαν για τα 20 εισιτήρια του Μεγάλου Τελικού, ενώ στη Σουηδία το Μάιο θα διαγωνιστούν δύο περισσότερες κάνοντας την υπόθεση πρόκριση δυσκολότερη αφού 15 χώρες θα αποχαιρετίσουν νωρίς τη Στοκχόλμη.

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε όλοι μας η Ελλάδα να συνεχίσει το σερί των προκρίσεων, αφού η χώρα μας μαζί με τη Ρωσία και τη Ρουμανία είναι οι μοναδικές χώρες που από το 2004 που εφαρμόστηκε το σύστημα των ημιτελικών δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.