Η Ιταλόφωνη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας επέλεξε τους 3 υποψηφίους της

Η Ιταλόφωνη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας επέλεξε τους 3 υποψηφίους της

Ένα βήμα πιο κοντά στο φετινό εθνικό τελικό της Ελβετίας βρισκόμαστε από χθες καθώς η Ιταλόφωνη δημόσια τηλεόραση της χώρας RSI ανακοίνωσε τους 3 υποψηφίους και τα τραγούδια τους που θα διαγωνιστούν στη 2η φάση του διαγωνισμού, τις live audition στις 6 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη.

Η Ελβετία είναι η χώρα με την πιο χρονοβόρα και την πιο πολύπλοκη διαδικασία επιλογής τραγουδιού σε ολόκληρη την Ευρώπη. όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, ήδη η Γερμανόφωνη τηλεόραση της χώρας SRF έχει ξεκινήσει την online ψηφόφορία της για την επιλογή των 10 δικών της εκπροσώπων στη 2η φάση του διαγωνισμού.

Χθες το Ιταλόφωνο RSI δημοσιοποίησε τα ονόματα των 3 καλλιτεχνών και τα τραγούδια τους που θα εκπροσωπήσουν την Ιταλόφωνη περιοχή της χώρας στις live auditions της Ζυρίχης τον επόμενο μήνα. Το RSI σε αντίθεση με το SRF που έχει ανοιχτή ψηφοφορία για τους εκπροσώπους του, επέλεξε εσωτερικά με μία τριμελή επιτροπή που σύστησε για το σκοπό αυτό.

Η επιτροπή αυτή αποτελούνταν από τους Pablo Meneguzzi (Switzerland 2008), Gabriel Broggini (Switzerland 2012) και Simone Timassini τραγουδιστής που κάνει καριέρα στην Ελβετία και Ιταλία. Οι 3 τυχεροί που διατηρούν ακόμα ελπίδες στην εκπροσώπηση της Ελβετίας στο διαγωνισμό είναι:

  • Theo με το τραγούδι Because of You

  • Elias Bartini με το τραγούδι Elephant

  • Nathalie με το τραγούδι Share Love

Ο Elias και η Nathalie είχαν ήδη καταθέσει τα τραγούδια τους και στην online επιλογή του Γερμανόφωνου SRF. Στις 17 Νοεμβρίου το SRF θα ανακοινώσει τα 10 τραγούδια, που μαζί με τα 3 τραγούδια που ήδη επέλεξε το Ιταλόφωνο RSI αλλά και τα 6 τραγούδια που θα επιλέξει με εσωτερική επιλογή και το Γαλλόφωνο RTS, θα διαγωνιστούν στις live auditions της Ζυρίχης στις 6 Δεκεμβρίου.

Από τις live auditions για τον τελικό της 13ης Φεβρουαρίου στην Bodensee Arena στο Kreuzlingen θα προκριθούν 3 τραγούδια από τα 10 του SRF, 2 τραγούδια από τα 6 του RTS και 1 από τα 3 του RSI. Ο νικητής θα προκύψει με ψηφοφορία 50-50 κοινού και κριτικής επιτροπής και θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το Μάιο στη Στοκχόλμη.

Η Ελβετία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Αυτή θα είναι η 57η συμμετοχή της Ελβετίας στο διαγωνισμό, αφού στα 61 χρόνια ζωής του μόνοι 4 φορές δεν συμμετείχε και αυτό γιατί λόγω των προηγούμενων αποτελεσμάτων της είχε αποκλειστεί (1995,1999, 2001 και 2003). Το γεγονός ότι η χώρα έχει 4 επίσημες γλώσσες, την ευνόησε ειδικά κατά τα χρόνια που η χρήση της επίσημης γλώσσας του κράτους ήταν υποχρεωτική στο διαγωνισμό, να επιλέγει σε ποια γλώσσα επιθυμεί να ερμηνευθεί η κάθε συμμετοχή της. Η Ελβετία έχει κερδίσει 2 φορές το διαγωνισμό. Το 1956 στον 1ο διαγωνισμό που έγινε ποτέ κέρδισε η γνωστή σε όλους τους φανς Lys Assia και το 1988 η Celine Dion ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα κερδίζοντας πρώτα στο διαγωνισμό με τα ελβετικά χρώματα. Φέτος στη Βιέννη η Mélanie René με το τραγούδι Shine τερμάτισε τελευταία στο 2ο ημιτελικό με 4 μόλις βαθμούς, μη καταφέρνοντας φυσικά να προκριθεί στο μεγάλο τελικό.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε την συμμετοχή της χώρας το 2014 με τον Sebalter, τραγούδι που υποδείχθηκε από την Ιταλόφωνη δημόσια τηλεόραση της χώρας RSI:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.