Ελλάδα: Η επανεμφάνιση των Antique 17 χρόνια μετά!

Ελλάδα: Η επανεμφάνιση των Antique 17 χρόνια μετά!

Πάντα η Eurovision προσέλκυε το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά ήταν το 2001 και η συμμετοχή μας με τους Antique και το “Die for you”, που έφερε την καλύτερη μέχρι τότε θέση για την Ελλάδα, την 3η, και έκανε τον διαγωνισμό θα λέγαμε εθνική υπόθεση. Η συμμετοχή μας με τους Έλενα Παπαρίζου και Νίκο Παναγιωτίδη το 2001 ήταν η αρχή της χρυσής δεκαετίας για την Ελλάδα, καθίστωντας την μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στο θεσμό εκείνο το διάστημα. 17 χρόνια μετά οι Antique επανέρχονται για μία και μόνο συναυλία τον Ιούλιο στην Σουηδία!!

Η Ιστορία των Antique

Το έτος 1999 δυο φίλοι και οι δύο παιδιά Ελλήνων μεταναστών στην Σουηδία, ξεκίνησαν σαν ντουέτο να τραγουδάνε μαζί κάτω από το όνομα Antique. Οι συνθέσεις τους και τα τραγούδια τους με σαφή προσανατολισμό σε ελληνικούς ήχους συνδύαζαν την ελληνική ποπ μουσική και τα λυρικά ποιήματα με έναν σκανδιναβικό/λαϊκό χορό, δεν άργησαν να  από να γνωρίζουν επιτυχία, τους οποίους δύο χρόνια μετά τους έφερε να εκπροσωπούν την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision to 2001.

Η Eurovision

Ο διαγωνισμός του 2001 έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη της Δανίας και το τραγούδι των Antique Die for you, πρόβαλε από την αρχή σαν φαβορί στις προτιμήσεις των φαν. Η τελική βαθμολογία ωστόσο φέρνει τους Antique στην 3η θέση με 147 βαθμούς , την καλύτερη θέση μέχρι τότε για την χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ελληνική συμμετοχή είχε ψηφιστεί από όλες τις συμμετέχουσες χώρες!

Παρά την μεγάλη τους επιτυχία οι δρόμοι της Έλενας και του Νίκου θα χωρίσουν τελικά το 2003 και θα σημάνει το τέλος των Antique. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή άνοιξε τον δρόμο για την solo καριέρα της Έλενας Παπαρίζου και την επιστροφή της το 2005, συμμετοχή που έφερε την Ελλάδα στην κορυγή της Ευρώπης με το τραγούδι “Number One”

 Ωστόσο οι προσωπικοί δεσμοί μεταξύ των δύο καλλιτεχνών δεν έπαψαν και με αφορμή τα 20 χρόνια από την δημιουργία των Antique αποφάσισαν να τιμήσουν εκείνη την συνεργασία τους και να ερμηνεύσουν στο σουηδικό μουσικό φεστιβάλ Vi som älskar 90 talet (“Who loves the 90s”), τις παλιές τους μεγάλες επιτυχίες. Το μουσικό δρώμενο θα λάβει χώρα στις 13 Ιουλίου στο Γκετενμπουργκ.

Ενθουσιασμένοι οι δύο τους για την εξέλιξη ανέβασαν ένα κοινό βίντεο με το οποίο ανακοινώνουν την κοινή επανεμφάνιση τους περιχαρείς.

Πως σας φαίνεται η επανένωση των Antique, έστω για μια συναυλία, τόσα χρόνια μετά το τέλος της συνεργασίας της Έλενας και του Νίκου;

Μία σκέψη στο “Ελλάδα: Η επανεμφάνιση των Antique 17 χρόνια μετά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.