Ελλάδα: Δελτίο τύπου της ΕΡΤ για την δεύτερη πρόβα της Ελληνικής συμμετοχής

Ελλάδα: Δελτίο τύπου της ΕΡΤ για την δεύτερη πρόβα της Ελληνικής συμμετοχής

Η ΕΡΤ εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την δεύτερη πρόβα της φετινής εκπροσώπου της Ελλάδας στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision Κατερίνας Ντούσκα για την συμμετοχή της Better Love και την συνολική προετοιμασία της Ελληνικής αποστολής:

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

για τη δεύτερη πρόβα της Eurovision

Η Κατερίνα  Ντούσκα και η καλλιτεχνική της ομάδα συνεχίζουν τις προετοιμασίες για τη δεύτερη πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, πρόβα ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θα την παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι και κοινό.

Περισσότεροι από 200.000.000 τηλεθεατές θα απολαύσουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στους δυο ημιτελικούς και στον τελικό, για το οποίο δουλεύουν και καλλιτεχνικές ομάδες εκτός σκηνής.

Για τις λεπτομέρειες στις οποίες επικεντρώνονται ώστε να επιτευχθεί το αισθητικό αποτέλεσμα σύμφωνα με το όραμα της creative & art director Έφης Γούση, της Κατερίνας και ολόκληρης της ομάδας, μίλησαν ο σχεδιαστής φωτισμών, Περικλής Μαθιέλλης, ο ηχολήπτης Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο τηλεσκηνοθέτης Γιάννης Γεωργιουδάκης.

«Χρησιμοποιούμε  όλα τα φώτα που  μας παρέχονται στη σκηνή με ένα πολύπλοκο σχεδιασμό και λεπτομέρειες πολύ καλά προγραμματισμένες, ώστε ο φωτισμός να υπηρετήσει το concept του τραγουδιού, την ιστορία πίσω από τους στίχους και να κερδίσει τους τηλεθεατές» λέει ο Περικλής Μαθιέλλης και συμπληρώνει: «Πιστεύουμε στο τραγούδι και γι’ αυτό έχει επιλεχθεί θεατρική αντιμετώπιση όσον αφορά στα φώτα και όχι στα ειδικά εφέ». Ο Περικλής Μαθιέλλης, με εμπειρία στον σχεδιασμό φωτισμών που ξεπερνά τα 20 χρόνια και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες, παρακολούθησε στενά τις πρόβες όλων  των αποστολών που διαγωνίζονται με την Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό στις 14 Μαΐου και όπως επισημαίνει «ό,τι είδα μέχρι σήμερα, τα έχουμε ξαναδεί στην σκηνή της Eurovision».

Πολύ κοντά στο αποτέλεσμα της παραγωγής και σε αυτό που θέλει η Κατερίνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική ομάδα σύμφωνα  με τον ηχολήπτη Γιάννη Λαμπρόπουλο.«Μετά την πρώτη πρόβα έχουμε κάνει κάποιες μικρές διορθώσεις στο ηχητικό των φωνητικών και περιμένουμε να δούμε τώρα πως θα λειτουργήσουν στη δεύτερη πρόβα» υπογραμμίζει.

«Το ζήτημα είναι τα πλάνα και η τηλεσκηνοθεσία να υπηρετούν και να αναδείξουν το τραγούδι» τονίζει για το Better Love ο τηλεσκηνοθέτης Γιάννης Γεωργιουδάκης που μετρά 15 και πλέον χρόνια εμπειρίας σε διαγωνισμούς τραγουδιού, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  και φυσικά στην Eurovision.  Υποστηρίζει ότι στην τρίτη προσπάθεια/λήψη της πρώτης πρόβας, η ομάδα έφθασε σημαντικά κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα «δουλεύουμε και ευελπιστούμε ότι την Παρασκευή στην τελευταία μας πρόβα θα αγγίξουμε το καλύτερο δυνατό».

Θυμίζουμε ότι η δεύτερη τεχνική πρόβα της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί και θα ανοίξει την αυλαία της 6η ημέρας των προβών, ας θυμηθούμε τα αποσπάσματα από την πρώτη πρόβα:

3 σκέψεις για το “Ελλάδα: Δελτίο τύπου της ΕΡΤ για την δεύτερη πρόβα της Ελληνικής συμμετοχής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.