Ελλάδα: Δείτε το νέο videoclip των Argo “Είμαι εδώ”

Ελλάδα: Δείτε το νέο videoclip των Argo “Είμαι εδώ”

Οι Argo, το συγκρότημα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision 2016 με το τραγούδι Utopian Land, κυκλοφόρησαν σήμερα το νέο τους videoclip για το τραγούδι τους “Είμαι εδώ”. Το τραγούδι κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Spark Record ενώ σκηνοθέτης του videoclip είναι ο Νίκος Βλάχος. Το συγκεκριμένο τραγούδι κινείται σε πιο pop ήχους σε σχέση με της συμμετοχή τους στην Eurovision, χωρίς όμως την απουσία του Ποντιακού στοιχείου που χαρακτηρίζει το συγκρότημα.

Οι Argo δημιουργήθηκαν ως συγκρότημα το 2006 στην Θεσσαλονίκη, με το αρχικό  όνομα Europond. Ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος που παραμένουν στην σύνθεση του μέχρι σήμερα είναι η Χριστίνα Λαχανά, ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης και ο Κωνσταντίνος Τοπούζης. Βασική φιλοσοφία του συγκροτήματος είναι ο συνδυασμός της hip-hop μουσικής με την Ποντιακή παράδοσης και η συχνή χρήση της Ποντιακής διαλέκτου στους στίχους του συγκροτήματος, καθώς όλα τα μέλη των Argo έχουν Ποντιακή καταγωγή με δύο από τα μέλη μάλιστα (ο Βλαδίμηρος και η Χριστίνα) να προέρχονται από την Ποντική διασπορά της Γεωργίας.

Το 2016 όταν και επιλέχθηκαν από την ΕΡΤ μέσω εσωτερικής επιλογής να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  στην Eurovision με το τραγούδι Utopian Land, άλλαξαν το όνομα του συγκροτήματος από Europond σε Argo, ενώ μέλη του συγκροτήματος τότε ήταν και η Μαρία Βενετικίδου, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Κεσίδης, ενώ επί σκηνής το συγκρότημα συνόδευε ο χορευτής Βασίλης Ρόξενος. Οι Argo δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της Eurovision 2016 καθώς κατατάχθηκαν στην 16η θέση του Α’ Ημιτελικού, την χειρότερη θέση της Ελλάδας στους ημιτελικούς της Eurovision.

 

 

 

2 σκέψεις για το “Ελλάδα: Δείτε το νέο videoclip των Argo “Είμαι εδώ”

  1. Περίμενα να τους φάει η μαύρη μαρμάγκα και να ξαναγίνουν europond, αλλά το δούλεψαν και επέστρεψαν σαν ολοκαινουργιο συγκρότημα που μας συστήνεται! Καλά τα πήγαν!

    Δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά ακούγεται μια χαρά το τραγούδι…Και εδώ το rap, ταιριάζει!

    Πάλι όμως ρε παιδί μου, ο υπερμεγέθης- άλλα κατά τα αλλά συμπαθεστατος Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, ξενίζει ως παρουσία που ραπαρει! Δεν ξέρω, σαν να παιδιακίζει…

    Καλή τους επιτυχία όπως και να έχει και εύχομαι να συνεχίσουν τα παιδιά!

    Υ.Σ Δεν θεώρησα το Utopian Land κάκιστο τραγούδι πότε, που αν είχε πιο παραδοσιακό ύφος και όχι το ραπ, μπορεί να τα πήγαινε καλύτερα! Εννοώ οτι δεν θα είχε αποκλειστεί!

  2. Εντυπωσιακή εξέλιξη,αλλά ακόμα στα πλαίσια του ερασιτεχνικού.
    Το τραγούδι κλάσεις ανώτερο από το utopian land! Αν και θα συμφωνήσω με το προηγούμενο σχόλιο… Αν είχε πιο πολύ ποντιακό στοιχείο και λιγότερο το ραπ ίσως πήγαινε καλύτερα, η αρχή του utopian land με τον αμανε,η γέφυρα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα ακούσματα και οριακά το ρεφρέν ήταν υποφερτο. Το ραπ καταστροφικό, όπως και όλη η παρουσία ερασιτεχνικη….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.