Ελβετία: Mε τον Gjon’s Tears και το Repondez Moi στo Ρότερνταμ

Ελβετία: Mε τον Gjon’s Tears και το Repondez Moi στo Ρότερνταμ

Η Γαλλόφωνη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας και στο επίσημο κανάλι στο Youtube της Eurovision ανακοίνωσαν σήμερα τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ, καθώς και το τραγούδι το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στην σκηνή του  Rotterdam Ahoy. Πρόκειται για τον 21χρονο Αλβανικής καταγωγής Gjon’s Tears ή όπως είναι το πραγματικό του όνομα Gjon Muharremaj ενώ το τραγούδι που θα ερμηνεύσει λέγεται Repondez-moi.

https://www.youtube.com/watch?v=O9GAfFHZE-E

Λίγα λογία για τον Gjon’s Tears

Ο Gjon γεννήθηκε στην Ελβετία από Αλβανούς γονείς, και έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο Albania Got Talent το 2010 όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Το 2019 συμμετείχε στο Γαλλικό The Voice με μέντορα τον ΜΙΚΑ και έφτασε έως τα ημιτελικά. Ο Gjon κινείται κυρίως σε Indie ήχους και τραγουδάει στα Αγγλικά, Γαλλικά αλλά και Αλβανικά.

Το τραγούδι Repondez Moi (Απαντήστε μου) έχει Γαλλικό τίτλο και το μεγαλύτερο μέρος του είναι γραμμένο στα Γαλλικά, έχει όμως και Αλβανικούς στίχους, έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision μια χώρα εκτός της Αλβανίας χρησιμοποιεί την Αλβανική γλώσσα στους στίχους της. Ανάμεσα στους συνθέτες του τραγουδιού συναντάμε τον Jeroen Swinnen ο οποίος ήταν ένας από τους συνθέτες του Me and my guitar για τον Tom Dice (Βέλγιο – 2010 – 6η θέση).

2 σκέψεις για το “Ελβετία: Mε τον Gjon’s Tears και το Repondez Moi στo Ρότερνταμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.